Zsidó temetőben rongáltak, ledöntötték a sírköveket (fotóval frissítve)

FMH - A székesfehérvári Óvoda utcai zsidó temetőben rongáltak meg több sírt ismeretlenek hétfőre virradóra. Az indítékot egyelőre homály fedi.

feol.hu

A helyszínre vonuló rendőrök a szemle során a központi gyalogút két oldalán összesen kilenc frissen megrongált sírt találtak. A tettesek a sírköveket döntötték le. Szemtanút nem sikerült eddig felkutatni az ügyben - számolt be az esetről R. Szabó Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Azt sikerült megállapítani, hogy szombaton még sértetlenek voltak a fejfák. Az okozott kár nagysága egyelőre nem ismeretes.
A szóvivő hozzátette: eddig semmilyen nyom, adat vagy körülmény nem merült fel arra vonatkozóan, hogy felekezet ellen irányult a cselekmény. Egyelőre úgy tűnik, motiválatlan rongálásról van szó.

Az ismeretlen tettes vagy tettesek felkutatására a Székesfehérvári Rendőrkapitányság indított nyomozást.


A helyszínen járva kollégánk is meggyőződött arról, hogy a ledöntött síremlékeket nem fújták össze (ahogyan az ilyenkor történni szokott) festékszóró pisztolyokkal. A frissen megrongált sírokon nem látni ráfestett önkényuralmi jelképeket sem. Néhány épen maradt kőlapon azonban találni ráfestett,  s áthúzott  Dávid-csillagot, de azok korábbi rongálás el nem tüntetett nyomai lehetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!