Távozó vezetők - Balogh Ibolya kedden mond le

FMH - Három fehérvári székhelyű regionális szervezet vezetőjének megbízatása szűnik meg.

Tribolt Lajos


Előrehozott nyugdíjba vonul Zimmermann József, a regionális munkaügyi központ vezetője. Kedden lesz az utolsó munkanapja. Hétfői hatállyal felmetették az APEH Közép-dunántúli regionális igazgatóját, Bocskay Vincét,  s az igazgatói poszt ellátásával az eddigi nyugat-dunántúli igazgatót, Umennhoffer  Ferencet bízták meg. Az ő helyére pedig az APEH elnökhelyettese, Varga Lászlóné került.  Szerdától újra létrejön a megyei közigazgatási hivatal, amelynek vezetője Balogh Ibolya,  megyei közgyűlési elnök lesz. A megbízást hétfőn átvette. A jelenlegi regionális államigazgatási hivatal vezetőjét, Gelencsér Józsefet  nem tudtuk elérni, de információink szerint hétfőn estére voltak bekéretve a minisztériumba. Balogh Ibolya lapunknak elmondta, kedden mond le az elnöki tisztről és nevezi meg az  elnököt helyettesítő alelnököt.  Ez a közigazgatási hivatal alakul majd át január 1-től kormányhivatallá, amelynek várhatóan politikai vezetője lesz.
Balogh Ibolya elnök közölte, hogy az apparátusi értekezleten jelenti be közigazgatási hivatalvezetői kinevezését, mond le a közgyűlési elnöki posztról és nevezi meg az elnöki tisztséget egy hónapig ellátó alelnököt. Személyét tegnap nem kívánta elárulni. Viszont elárulta, hogy nagyon boldog a kinevezést illetően, nagy megtiszteltetésnek veszi, hogy részt vehet a közigazgatás átszervezésében. Hiszen - mint mondta - a húsz év alatt feltárultak a problémák, s most megadatik, hogy a társadalmi elváráshoz igazítsák az ország közigazgatását. A közigazgatást ismeri, s bízik benne,  hatékonyan tud résztvenni az átalakításában.  A stratégiájáról még nem nyilatkozott, előbb tájékozódni kíván.  Elmondta, hogy lesznek változások, de mindenkivel együtt kíván dolgozni, aki megfelelő szakmai tudással rendelkezik és partner lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!