Nem a magyar lányok napja volt a váltó vb-n

Székesfehérvár - Hétfőn a női váltó világbajnokságot rendezték a megyeszékhelyen. A magyar csapat esélyében bizakodtunk, de a vívás után a remény halványult, majd oda is lett.

Silye Sándor

Hibás nap volt a hétfői a sikeres hét vége után. A hétfő nyitányán, a Köfém SC Sportcsarnokában, a vívás tusában a negyedik helyen végzett a Kovács Sarolta, Tóth Adrienn, Cseh Krisztina összetételű magyar válogatott. A pengék csattogása során a két fővárosi lány jól teljesített, azonban a három  nappal ezelőtt egyéni világbajnoki aranyat szerző székesfehérvári Kovács Sacinak nem ment ebben a számban. Bár összességében a megszerzett 846 pont nem mondható kevésnek ezzel a mennyiséggel, mert  a számot nyerő angolok csupán 70 egységgel szereztek ennél többet. A nagyobb gond az uszodában volt, ott megszoktuk, hogy a mieink jól szerepelnek. Itt volt a kettes számú hiba, mivel Cseh Krisztina előbb ugrott be a medencébe a kelleténél, és ezt a jó szemű magyar bíró észrevette, negyven pont itt is elúszott hát. Bár az úszógyorsaság sem volt tökéletes, hiszen az említett negyven ponttal is csak egy hellyel lettek volna előrébb lányaink. De ez egy ilyen  hibás   nap volt. A győztes franciák itt sem sokat, 72 pontot vertek a magyarokra, ami ugye megint csak nem sok, de a két eset sokk  is lehetne.  De nem kellett keseregni, hiszen hátravolt még két szám, igaz, ez a kettő lényegesen nagyobb feladatot jelentett, mint az előző kettő.
A lovardában nem kellett különösebb nehézségektől tartani, hiszen eddig csak jót produkáltak ott válogatottjaink. Az első rémület akkor érte a hölgyekért szorító magyar érzelműeket, amikor a belorusszok hamar befejezték a versenyt, nulla ponttal. Ugyanis a váltó első tagja el sem tudott indulni a váltózónából, az Obeliszk nevű ló megmakacsolta magát. Nagy nehezen csak kisürgette a zónából a  versenyző, de az első akadálynál máris ellenszegült, sőt át is rendezte az előtte tornyosuló "nehézséget".  Mondhatnánk, ez legyen az ő gondjuk, de a mienk is volt. Merthogy a magyarok is ugyanezt a lócsoportot kapták... Tóth Adriennek jutott ez a paripa. Kovács Saci hibátlanul lovagolt, Cseh Kriszta egy akadályt vert, majd jött Adrienn a makacs lóval. Egy ideig nem volt gond, de aztán következett három ellenszegülés, az időtúllépéssel együtt 182 pontja bánta a csapatnak. De ez még mindig sokkal jobb, mint a belorusszok esete. Ez volt a nap harmadik hibája, és mindegyik csapattagnak volt egy gyenge száma.
 - Nem tartottam különösebben a lovaglás előtt a rám váró percektől. Úgy voltam vele, ez egy feladat, amit meg kell oldani. Sajnos nem sikerült jól, az egyik az én hibám volt  - vélte a versenyző.
  Következett a záró, kombinált szám. Vajon lesz-e újabb hiba? Mert az már nem fért bele, ha a dobogón akartak végezni a lányok. Ugyanis  egy jó lövészettel akár oda is érhettek.  Jó is volt az eleje, Kovács és Tóth három-három lövést hibázott a 2000 méteres két sorozatban, és a hetedikről a harmadikra hozták fel a csapatot. Sajnos most Csehnek nem ment, 10 elhibázott célzásával ellőtte a dobogót, így ötödik let válogatottunk. De még így is két helyet előre léptek.
- Ebben a  csapatban azért ennél sokkal több volt  - summázott emígy Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.
Igaza van, de ne feledjük, a három hölgy már szerzet itt egy egyéni aranyat és egy csapatezüstöt itt!
A végeredmény:  1. Nagy-Britannia 5036, 2. Kína 4960, 3. Lengyelország 4888, ... 5. Magyarország 4724.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!