Eredménytelennek nyilvánított közbeszerzés

Székesfehérvár - Egyelőre nincs döntés a generálkivitelezőről a Fő utcai rehabilitáció esetében, az önkormányzat új közbeszerzési eljárást ír ki, módosított tartalommal.

Kocsis Noémi

A múlt heti közgyűlés zárt ülésén hozott döntésekről adott tájékoztatást szedán lapunknak Viniczai Tibor polgármesteri feladatokkal megbízott alpolgármester. A zárt ülés napirendi pontjai között is az egyik kiemelt fontosságú a Fő utca rehabilitációjának kérdése volt, itt ugyanis határidők is kötik az önkormányzatot. A generálkivitelező kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárást az ülésen a grémium gyakorlatilag eredménytelennek minősítette, hamarosan újat írnak ki  módosításokkal. Időközben ugyanis újabb ötletek születtek a kivitelezést illetően. Felmerült például: a Vörösmarty Színház mellé tervezett szökőkút ne oda, hanem a Varkocs szobor előtti védettebb helyre kerüljön, természetesen a jelenlegi díszmedence áthelyezésével, a Fő utcai díszburkolat egy része pedig felülnézetből adja ki a város címerét. Mivel a támogatói szerződést október 6-ig meg kell kötnie a városnak, a kérdésben várhatóan az október eleji rendkívüli közgyűlésen dönt a grémium. Ugyancsak eredménytelen lett az a pályázat, amelyet az önkormányzat egy Távírda utcai, beépítetlen önkormányzati tulajdonú ingatlan hasznosítására írt ki. Az imígyen érvénytelen pályázat helyett itt is újat írnak ki hamarosan.

A leghosszabb vita a József Attila utcai Speciális Fejlesztő Bölcsőde férőhelybővítését kísérte. A képviselők végülis nem szavazták meg, hogy mintegy 160 millió forintos beruházással férőhelybővítés történjen a bölcsődében, mivel mindössze 5 férőhelyről van szó  a kérdést azonban tovább kell tárgyalni a lehetséges megoldások megtalálásához - emlékeztetett a polgármester.
Megszavazta a testület a Hiemer-Font-Caraffa épületben lévő helyiségekre vonatkozó bérleti szerződés módosítását, amely az itt működő vendéglátóipari egységet érinti. A közeljövőben a helyiség üzemeltetését a város erre kijelölt szervezete végzi az eddigi Széphő Zrt. helyett, s a bérleti díj is változik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!