Csúszott a nyilvántartásba vétel

Etyek - Egy képviselőjelölti nyilvántartásba vétel és a területi választási bizottság kérése is levegőben lógott, míg a jegyző szabadságon volt. Nem jelölt ki maga helyett senkit.

S. Töttő Rita

Nem csak a jelenlegi polgármester jelölti nyilvántartásba vételével voltak gondok Etyeken, de egy képviselőként indulni kívánó  jelenleg is ekként tevékenykedő  jelölt sem tudta meg idejében, vajon a Helyi Választási Bizottság (HVB) nyilvántartásba vette-e. Rebők Károly augusztus  19-én adta le a jelöléshez szükséges ajánlószelvényeket, amelyek alapján a törvény szerint  21-én 16 óráig kellett volna nyilvántartásba venni (vagy elutasítani).  A HVB azonban ezidáig össze sem ült, elérhetetlen, így az üggyel kapcsolatban a képviselő által benyújtott kifogásra sem reagáltak. Rebők Károly ugyanis, amint lejárt a nyilvántartásba vételi határidő, panaszt tett a késedelemért.

A Helyi Választási Irodában, amelynek vezetője maga a jegyző, a polgármester azt a tájékoztatást kapta, hogy Labundy Norbert jegyző külföldi szabadsága után, augusztus  24-én tudnak intézkedni a törvényben előírtak végrehajtására, amely a már elmulasztott határidők tekintetében is jogsértő, hiszen ezen időpontig már az ügyben benyújtott kifogást is el kellett volna bírálniuk.

 Információink szerint már az Országos Választási Iroda (OVI)  is felfigyelt az etyeki eseményekre, így szombaton a Fejér Megyei Területi Választási Iroda (TVI)  vezetője jelentéstételre kötelezte a HVB-t. Ezt azonban a jegyző szabadsága és a választási bizottsági elnök (Bender Rudolf) elérhetetlensége miatt senki nem tudta kedd délig megtenni, ugyanis a jegyzőnek nem volt kijelölt helyettese, az aljegyző pedig betegszabadságon van. Úgy tudjuk, Labundy Norbert kedden már munkába állt, ám megkeresésünkre  nem reagált.

A megyei választási irodához azonban megérkezett Rebők Károly beadványa, s azt a megyei választási bizottság szerdai ülésén megtárgyalja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!