Civil kezdeményezés az édesanyai hivatás támogatására

Fehérvári Polgári Védegylet felhívással fordult az egészségügyi intézményekhez, minden olyen létesítményhez, ahol édesanyákkal és leendő kismamákkal foglalkoznak.

Tihanyi Tamás

- Miközben a nemzetközi felmérések azt bizonyítják, hogy Európában a magyar fiataloknál a legerősebb a gyermekvárási szándék, addig a ténylegesen megszülető gyermekek száma aggasztóan alacsony hazánkban. A mai Magyarországon mintegy két és félmillióan tartanak el tízmillió embert, előregedőben népességünk. Ennek súlyos következményei lehetnek, ha nem lépünk. És nem csak kormányzati intézkedések segíthetnek  - mondta újságíróknak Kaszás István a Fehérvári Polgári Védegylet nevében. Az egyesület felhívással fordult az egészségügyi intézményekhez, minden olyen létesítményhez, ahol édesanyákkal és leendő kismamákkal foglalkoznak.
- Ne használják azt a borzalmas szópárosítást, hogy terhes anya - beszélt a konkrétumokról Kaszás István. Indoka szerint a születendő gyermek nem teher, az anyai testben megfogant életre várt gyermekként kell tekintenünk. Ezért legkevesebb, hogy a leendő édesanyát várandós anyukának nevezzük, aki áldott állapotban van.
A védegylet további ötleteket vár és tagjai azt szeretnék, ha először a lelkekben történne meg a változás, mert szerintük nagyon sok múlik a puszta szavakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!