Megtisztultak a fekete bárányok

Székesfehérvár - Valakik összegraffitizték a János vitéz park bárányait: olvasónk szomorú levelet írt, s le is fotózta a vandalizmus nyomait.

Házi Péter


"Nem tudom, hogy volt-e Kukorica Jancsi nyájában fekete bárány. De azt tudom, aki nem becsüli a szépet, a hasznosat, a másik munkáját, az maga lehet a 'fekete bárány'. Székesfehérvári, palotavárosi lakóktól, vendégeinktől, átutazó turistáktól lehet hallani, hogy tetszik a kis parkunk.  A János vitéz-ből megidézett mesealakok a nagyobbaknak szép emlék, a kicsiknek érdekes történet. Szomorúsággal tölt el, ha látjuk, tönkre teszik más gyönyörű munkáját, sok ember örömét.  Ki tehette? Kerge birka volt, az már biztos. No comment!" - Csuti Barbara székesfehérvári olvasónk lapunknak is elküldte szomorúságát: valakik összegraffitizték a János-vitéz park báránykáit.
A Városgondnokság lapunk bejelentésére azonnal intézkedett a bárányok letakarításában: csütörtökön a falfirka-különítmény eltüntette a firkákat. Farkas László, a terület  képviselője pedig reméli, hogy nem lesz folytatása a graffitiknek, mint mondta, nem kevés pénzből, kilencven millió forintból készült el a park, érthetetlen számára, hogy egy bárányt miért kell összefújkálni...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!