Közműépítési gondok az új telkeknél

Székesfehérvár - Az előző ciklusban megkezdett telekkialakítások körül sok a gond. Vajon kinek a dolga lesz az infrastruktúra kiépítése?

Házi Péter

- Többek előzetes várakozásával ellentétben, személyeskedés nélkül, jó hangulatban zajlott le a legutóbbi közgyűlés - mondta az ülést értékelő sajtótájékoztatóján Viniczai Tibor megbízott polgármester. A döntések közül kiemelte, hogy a város anyagilag segíti a belvárosi épületek felújítását. Most például a Fő utca 13. számú, színházzal szembeni épület kap három millió vissza nem térítendő és további hárommilliónyi kamatmentes támogatást. Ez - fogalmazott Viniczai -  a budapesti egy-két milliós támogatásnál jóval nagyobb segítséget jelent.
A Fő utca felújításához elnyert támogatással kapcsolatban szükséges konzorciumi szerződést kötni a belvárosi vendéglátókkal és kereskedőkkel, erről is döntött a közgyűlés. Mivel nem érkezett megfelelő ajánlat, másrészt az önerőhöz is további önkormányzati pénzt kéne hozzátenni, így a József Attila utcai speciális fejlesztő bölcsőde felújítását nem valósítja meg a város. Az előző ciklusban megkezdett maroshegyi telek-kialakítások körüli anomáliákkal kapcsolatban Viniczai Tibor kijelentette, a jövőben a városnak ragaszkodnia kell ahhoz, hogy csak a szükséges infrastruktúra, közművek kiépítése után adjon építési engedélyt. A  szóban forgó, magántulajdonú telkek esetében ugyanis a rossz szerződések miatt elképzelhető, hogy a városnak be kell szállnia a közművek kiépítésébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!