Boldog napok az árvíz után - összefogtak a gyerekekért

Siófok - Vizet láttak egy héten át, vizet láttak otthon is néhány hete - de micsoda különbség! Otthon, akkor a sáros folyam félelmet ébresztett, menekülni kellett, most simogatott.

Móré Erzsébet


Kedden délelőtt  az igari, vámi és szőlőhegyi gyerekek húszan a  nyaralás utolsó nagy eseményére gyülekeztek a kikötőben. Sétahajózásra  hívta őket a Szent  Benedek  hajó  tulajdonosa, a helybéli illetőségű  Koller Tibor. A  rengeteg  támogató között ő volt az egyik, aki véletlenül tudta meg, hogy árvízkárosult családok gyermekei üdülnek a tóparton - felajánlotta hát a sétahajózás élményét. 
A Fejér Megyei Szent György Kórház  balatonszabadi üdülője egy héten át gyerekzsivajtól volt hangos. A kórház - hírt adtunk erről már korábban -   pénzzel,  tisztítószerekkel,  rengeteg  tárggyal, sőt bútorral, ruhával, élelmiszerrel  sietett a bajba került családokhoz, akiknek házát  többször is elmosta az ár. S az intézmény felajánlotta, hogy egy hétig  üdülhetneka  nővérek  felügyelete mellett  a  kórház  szerény, de barátságos  nyaralóházában.A vöröskereszt megyei szervezete is sokat segített, de hosszú azoknak a szervezeteknek a listája, amelyek  a húsz iskolás - a legkisebb hatéves, a legidősebb tizenhárom esztendős - számára  boldog nyolc napot szerzett. Vajdáné Csák Rózsa, a kórház  csecsemő- és gyermekosztályának a főnővére két sűrűn teleírt  cédulát nyom a kezembe, a  támogatókét. Az  Uriel karitatív egyesület például  az egész csapatot megajándékozta  új fürdőruhával,  papuccsal, rengeteg  ruhát, cipőt  vittek, gyümölcsöt, dinnyét,  ők állták a hétfő esti búcsúvacsorát, sült csirke  volt a menü. A Puskás pékségtől kapták minden nap a frissen  sült péksüteményt, ajándékként érkezett  a tojás, a szörp. De a legnagyobb élmény    mindannyiuknak  a  zamárdi  kalandpark  volt,  no meg  a  sok-sok fürdés. Nem egy apróság  most látta  először a Balatont...
Sőt némelyikük  szülője sem volt még a  magyar tengernél. Az árvizet  azonban nem felejtik, a  félelmet sem, amit  azért most felülírt  az öröm.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!