Taroltak a szingósok

Kincsesbánya - A sok helyszíni nevező miatt 30 perces csúszással kezdődött vasárnap a szenior kerékpáros országos bajnokság, amelyen a Szingo SE három aranyérmet is szerzett.

Matók János

A versenykiírás szerint 10.30-kor startolt volna el az első kategória, az Intersport Kupa mezőnye, ám akkor még javában zajlott a későn érkezők nevezésének a regisztrálása. Ami azért is tartott egy kissé hosszabb ideig, mert valamennyi résztvevő időeredményét célfotóval, illetve még a nevezésnél kiosztott chippel   tudták később pontosan meghatározni. Végül összesen 169 versenyzőt regisztráltak  az idei szenior kerékpáros országos bajnokságon. Amelynek keretén belül az Intersport Kupában (két korcsoportban, a 19-29 és a 30-39  éves kategóriában) 69, a szenior I. korcsoportban (40-49 évesek) 38, a szenior II. korcsoportban (50-59 évesek), egyben az Asztalos Sándor-emlékversenyen 26, a szenior III-as korcsoportban (60 év felettiek) 6, a Vitál Club Kupában 9, amíg a kétkörös amatőr versenyen 21 versenyző rajtolt Kincsesbánya központjából, a Guttamási felé  vezető emelkedőnek.

- Immár tizenhét éve nem versenyeztem itthon, de a régi barát, Asztalos Sanyi emlékére most nyeregbe szállok - mondta az Ausztráliában élő Boros Attila, a Videoton SC egykori magyar bajnok és válogatott bringása. Aki  Ausztráliában nem országúti kerékpározik, hanem triatlonozik, így különösebb eredményt nem is várt el magától a szenior ob-n. Inkább volt az a célja, hogy korcsoportjában Nagy Picasso Attilának és Baltavári Tibornak segítsen. Végül is sikerrel járt, hiszen a szintén Ausztráliában élő, ám az ob-ra rendszeresen hazatérő  Nagy óriási hajrával, egy méterrel nyert a senior II-es korosztályban.
- Nagyon nehéz ellenfeleim voltak Révész és Brezovácz személyében, de alapvetően heten voltunk esélyesek a bajnoki címre. Rákészültem az ob-ra, így arra is számítottam, hogy a korosztályunkba most felkerült fiatalok nagyon erősek lesznek. Révész az utolsó körben, a hegynél megindult, de a tetőn felzárkóztunk, majd a cél előtti 50 méteren lesprinteltem - mondta Nagy, aki 2008 után lett ismét bajnok. A címvédő Baltavári a 4. körben feladta a versenyt, miután begörcsölt a lába. Elmondása szerint  az ob szervezése miatt  alig volt ideje az elmúlt hetekben edzeni.
Nem úgy Boros Pál, aki  a senior III-as korosztályban megvédte bajnoki címét.


- Úgy érzem, hogy az idén  jobb formában vagyok, mint tavaly voltam, igaz, rengeteget is edzettem. Nagyon jó napot fogtam ki a mostani ob-n, nagyon élveztem a versenyt, egészen más a közérzetem - mondta a cél után Boros Pál.
A Szingo SE harmadik aranyérmét a klub elnöke, Sebestyén László szerezte meg.
- Nehéz volt az ob, legalábbis nekem. Az elején próbáltunk elmenni, de megfogtak, majd 1-2 kör könnyebb volt valamivel. Az utolsó viszont a taktikáról szólt, tudtam, hogy kire kell figyelnem, s a cél előtt kétszáz méterrel sikeresen robbantottam - mondta Sebestyén, aki szintén 2008 után lett újra  bajnok.
A szingósok további  rendelkezésünkre álló  eredményei, senior I: 7. Ormánközy Zoltán; senior II: 19. Boros Attila; senior III: 6. Fehér János;        rövid táv: 1. Neubauer T., 2. Tamás J., 4. Bokor Cs., 6. Bokor T., 7. Hegyi Pál Sz., 8. Oláh G., 13. Kabáczy Sz., 16. Tóth Sz.;  Vitál Club Kupa: 8. Kelemen B., 9. Csontos M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!