Kiégett autót hagyott hátra a bűnbanda Enyingen

Egy bankautomatát akartak kitépni a falból Enyingen, ám a kötél elszakadt, a zsákmány a helyszínen maradt. Az elkövetőket elfogták, egyikük sem ismeretlen a rendőrök előtt.

feol.hu

A nyomozás során kiderült, az elkövetők a takarékszövetkezet áramellátását biztosító trafót megrongálták, és az áramot lekapcsolták. Ezt követően próbálták meg kiszakítani a helyéről a pénzkiadó automatát, de a drótkötél elszakadt. A több, mint egymillió forintot, ami az automatában volt, nem vitték el, viszont a rongálással majdnem ugyanakkora kárt okoztak. 

Az elkövetéshez használt kocsit még aznap megtalálta egy polgárőr  Enying határában kiégve.

A fehérvári nyomozók a tettesek közül kettőt szerdán, míg két  másikat csütörtökön fogtak el. A 29, a 27, a 25 és a 24 éves enyingi férfiak mindegyikét nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással gyanúsították meg.  

A rendőrök előtt egyik gyanúsított sem ismeretlen: négyük közül a legfiatalabbikat korábban elítélték már segítségnyújtás elmulasztása miatt. A csapat 25 éves tagját lopás elkövetése miatt tavaly októberben a Siófoki Városi Bíróság két év próbára bocsátotta. A banda harmadik, 27 éves tagja korábban már háromszor volt büntetve garázdaság, testi sértés, illetve magánokirat-hamisítás miatt. A legidősebb férfit tavaly összefüggésbe hozták a Fejér megyei rendőrök egy csoportos garázdaság elkövetésével.

Jelenleg mind a négyen bűnügyi őrizetben vannak, és a Székesfehérvári Rendőrkapitányság kezdeményezte valamennyi személy előzetes letartóztatását. Ötödik társuk ellen körözést adtak ki a fehérvári nyomozók.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!