Javuló betegellátás - két új központot avattak

FMH - Hétfőtől ismét a Sarló utcai Háziorvosi Egészségcentrumban rendelnek a háziorvosok, itt várja a gyermekeket a védőnői szolgálat is. Véget ért a nagyfelújítás. Mohán a régi posta épületét önerőből alakították át egészségházzá.

J. Mező Éva


Az összességében százmilliós Sarló utcai beruházás során a liftet is át kellett alakítani, hogy a mozgáskorlátozottak meg tudják közelíteni kerekesszékkel az összes rendelőt és a vizesblokkokat. A határidőket tartva haladt a kivitelezés, a műszaki átadást május 14-én tartották meg, ezt követően június végére befejeződött a bútorok és informatikai eszközök beszerzése, beszerelése is. Így jövő héttől visszaköltözhetnek rendelőikbe a háziorvosok és a védőnői szolgálatot ellátó szakemberek, hogy immár akadálymentesített, korszerű környezetben fogadják pácienseiket. A beruházásban a polgármesteri hivatal beruházási irodája látta el a műszaki ellenőri feladatokat, a Városfejlesztési Kft. a projektmenedzsmentet, a kivitelezést pedig a Polip 2001 Kft. végezte.


Mohán is pénteken avatták fel az új egészségházat. Önerőből, mert ahogy Kovács Sándorné polgármester fogalmazott, a kicsiny falut eddig elkerülte a pályázatok elnyerésének sikerélménye. Nem adták azonban fel, saját költségvetésük terhére 21 millió forintból, helyi vállalkozókkal és sok-sok társadalmi munkával fél év alatt átalakították a régi posta épületéből a minden igényt kielégítő egészségházat. Törő Gábor országgyűlési képviselő az avatáson azzal biztatta  a környező kistelepülések polgármestereit, hogy a  kormány az uniós támogatásoknak olyan rendszerét dolgozza ki, ami lehetővé teszi  a kötelező önrész nélküli pályáztatást. Az egészségházat megáldotta Jakab Sándor református lelkész, és Sárközi Béla diakónus is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!