Hárommilliós kábítószerfogás, átadás előtt

FMH - A rendőrök lakossági bejelentés alapján fogták el Székesfehérváron azt a férfit, aki ketamin hatóanyagú kábítószert akart továbbértékesítési szándékkal eljuttatni egy fehérvári dílerhez Budapestről.

feol.hu

Egy Budapestről Székesfehérvárra tartó személyautót és két utasát Székesfehérváron, a Nagyszombati úton tartóztatták fel a nyomozók pénteken. Az autó átvizsgálása során összesen 74, egyenként 50 ml-es ampulla, feliratát tekintve ketamin került elő. Az autót vezető férfit és 28 éves utasát elfogták, előállították. Ezzel egy időben házkutatást tartottak a feltételezett 41 éves díler székesfehérvári lakásában, ahol egy fiatalkorú férfi tartózkodott- közölte R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.
A lakásban további három ampulla került elő, továbbá olyan eszközök, amelyek alátámasztották a gyanút, miszerint a férfi továbbértékesítésre dolgozott. A házkutatás közben a város területén elfogták a 41 éves férfit is, és a lakásban tartózkodó fiatalkorút szintén előállították, majd mind a négyüket mintavételre állították elő. A lefoglalt, mintegy 3850 ml ketamint szakértői vizsgálatra lefoglalta a rendőrség. A 28 éves és 41 éves székesfehérvári férfit őrizetbe vették. A nyomozók gyanúja szerint a magyarországi kábítószerlistán szereplő, amúgy állatgyógyászatban használatos érzéstelenítő szert Szlovákiából hozták be. A lefoglalt mennyiség fekete piaci értéke meghaladja a hárommillió forintot - tájékoztatott R. Szabó Ágnes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!