Árvíz - A védekezés éves feladat

Székesfehérvár - A Fejér Megyei Védelmi BIzottság titkára Szentes László a nagy árhullám kezdete óta segíti a helyiek munkáját.

Kovalcsik Katalin

Május közepétől tart a megfeszített védekezés a megye több településén. Szentes László, a megyei védelmi bizottság titkára bejárta a falvakat, a vízfolyások, a folyók mentét, hogy a helyi szakemberekkel együtt szemlézze a helyzetet, a várható vízállásokat, megossza tapasztalatait a helyi védelmi bizottságok vezetőivel, a polgármesterekkel.  Hétfőn a Dunánál jár, ahonnan kedden sem érkeztek jó hírek. A legnagyobb bajban eddig  a bakonycsernyeiek voltak. Az, hogy a Duna vize miként keseríti meg a partközelben élők életét, lassan körvonalazódik.  A tetőzést keddre várták  hétszáz centiméteren, az elrendelt II. fokú árvízvédelmi készültségről a Közép-dunántúli  Környezetvédelmi és Vízügyi  Igazgatóság döntött, a Tolna megyei szakaszon már első fokú volt a készültség. A megye más részein lassan konszolidálódik a helyzet,  Csurgón tartós apadás várható, Zámolyon és Pátkán sincs változás, a Velencei-tó már hétfőn elérte a 170 centit, a szabályozási  szintet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!