Molotov-koktélos támadás: égésnyomok korábbról?

Székesfehérvár - Pénteken szakértői eredmények elemzésével folytatódott a több hónapja álló, pátkai Molotov-koktélos támadásként elhíresült per a megyei bíróságon.

Kocsis Noémi

A perben utóbb néhány hónapig nem volt tárgyalás, a vádlottak egyikének térdét műteni kellett. Ő most is botra támaszkodva, sántikálva jelent meg a tárgyalóteremben. Vele szemben jelenleg lakhelyelhagyási tilalmat alkalmaznak kényszerintézkedésként, a másik két vádlott még házi őrizetben van. Mint ismeretes, a három pátkai polgárőrt több emberen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítja az ügyész.
Az Édl Gabriella vezette háromtagú bírói tanács pénteken a házakban kialakult tűzzel kapcsolatban kirendelt szakértők meghallgatásával foglalkozott elsősorban. Hosszas polemizálás folyt a megégett nejlonfüggönyök és egy esetlegesen keletkező nagyobb tűz kapcsolatáról. A szintén nyilatkozó tűzvizsgáló tűzoltó pedig azt a véleményét erősítette meg a bíróság előtt, miszerint az egyik megdobált épületben bizonyos berendezési tárgyakon nem ebben a tűzesetben keletkeztek égésnyomok.
A megyei bíróság ismertette Füri Béla pátkai polgármester levelét, melyben a faluvezető a közösség nevében kiáll a vádlottak mellett, s kéri a drákói szigor mellőzését.  A tárgyaláson sértetti oldalról senki sem volt jelen. A per július elején iratismertetéssel és a perbeszédekkel folytatódik, utána egy héten belül már ítélet is várható, ígéri a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!