Össznép párnacsata - a takarítás elmaradt...

Székesfehérvár - Locsolóvers helyett jól irányzott párna a fejre: párnacsata zajlott a belvárosban. Sajnos túl sok toll maradt utána.

Házi Péter

- Öt, négy, három kettő, egy - számolt vissza a Városház téren kezében kispárnát szorongató százhúsz fiatal szombat délután: pontban 16 órakor  ahogy a világ számos  nagyvárosában  Székesfehérváron is megkezdődött a párnacsata. Az igazán jó hangulatú küzdelemnek csak egyetlen szabálya volt: a járókelők nem kaphattak a püfölésből, csak azt lehetett megtámadni, aki maga is fel volt szerelkezve a gyilkos kispárnával. A párnák sajnos nem bírták túl sokáig, néhány perc múlva valóságos tollpihefelhő alakult ki a téren. A sokadalom szervezői kérték, hogy a csata után minden résztvevő segítsen a tollakat összeszedni, ám ez sajnos csak részben valósult meg.
Mint ugyanis Bozai István városgondnok lapunknak  elmondta, olyan sok toll maradt a téren, hogy vasárnap reggel négy-öt kézi úttisztítót és takarítógépet is munkába kellett állítani, ez a különmunka nagyjából 300 ezer forintba került. Hozzátette, nem a szórakozás ellen van, de ha bejelentés nélküli rendezvény volt, legalább a takarítást oldják meg a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!