Összecserélte az italokat, maró anyagot ivott egy férfi

FMH - Energiaitalt akart inni egy budaörsi hipermarketben dolgozó fiatalember, ám ehelyett tisztítószeres dobozt húzott meg, s a maró folyadéktól életveszélyes sérüléseket szenvedett.

MTI

Zacher Gábor, a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályának főorvosa az MTI-nek elmondta: a férfi jelenleg életveszélyes állapotban van. A beteg sérülései olyan súlyosak, hogy szövődményként felmerülhet nyelőcső- vagy gyomorszűkület, -perforáció, esetleg -lyukadás is - tette hozzá.
A főorvos elmondása szerint a folyadék egy erősen maró, lúgos kémhatású anyag volt, amely erős korrozív felmaródást okozott a férfi nyelőcsövében és szájában. 
Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy az eset még éjjel történt egy budaörsi hipermarketben. A 25 éves férfi, aki az áruház alkalmazottja, "energiaital" fogyasztása után szúró fájdalmat érzett, ezért kellett kórházba szállítani. Mint kiderült, a fiatalember véletlenül összecserélt két dobozt: az energiaitalos dobozban, amelyikből ivott, tisztítószer volt. 
Az ügyet közigazgatási eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálják - tette hozzá a sajtóügyeletes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!