Lezárások szombatja - forgalomkorlátozások, terelések április 24-én

Székesfehérvár - A szombat a lezárások napja lesz a megyeszékhelyen: biciklis felvonulás, foci- és kosárlabdameccs okán.

Fejér Megyei Hírlap

Április 24-én közel ezer drótszamaras embert várnak a Haleszbe a 7. Critical Mass szervezői. A városi kerékpáros kultúráért és az alternatív közlekedés lehetőségeinek fejlesztéséért síkra szálló szervezet helyi képviselőinek az idén a szokásosnál többet kellett szaladgálniuk, egyeztetniük és kilincselniük, hogy tető alá hozzák a rendezvényt.
- Ezen a szombaton egy nagy kosár- és focimeccs is lesz a városban (utóbbira vagy kétezer szurkolóval számolnak), hogy a nagyszabású rendőrnapot már ne is említsük. Így a kerékpáros felvonulás biztosítására csak két járőrkocsit tud adni a kapitányság, s az útvonal is változik: a 14-16 óra közötti gyülekezőt követően a Haleszből a Királysor -Rákóczi út- Várkörút -Szekfű Gyula utca- Széna tér- Gáz utca útvonalat követik a kerékpárosok, monociklisek, gördeszkások és görkorcsolyások, hogy aztán - igaz szabálytalanul, de ezúttal engedéllyel - balra kanyarodva visszatérjenek a Budai úton keresztül a Haleszba.
A Haleszban egyébként a gyülekezés órái alatt ügyességi versenyek, szerviz és a magyar triálos bajnokok bemutatói várják a biciklis felvonulás résztvevőit. Kerekpázsit beszélgetés most nem lesz.

Szombaton este fél hatkor kezdődik a Sóstói Stadionban a Videoton FC-FTC NB I-es bajnoki labdarúgó meccs, amit az illetékes bizottság kiemelt biztonsági kockázatúnak minősített, azért a mérkőzés alatt forgalomterelésre, zárásra kell számítani.
Április 24-én 14.30 és 20 óra között lezárják a Stadion III. kapuja és a temető kerítése közötti átjárót, a Temető utcát a Szárcsa úti kereszteződésnél, a Csíkvári utat a Széchenyi útnál, illetve a Stadion fedett lelátója bejáratainak vonalában. A Csíkvári úton terelés lesz: a Batthyányi utca felőli járműforgalmat az Állatkórháznál a Vásártéri út felé irányítják. Lezárják a Hosszúsétateret a Bercsényi úti kereszteződésnél, illetve a Homoksort az evangélikus temető bejáratától. A lezárt területre a bentlakók a Homoksor és a Vásártéri út felől jutnak el. A terület zárásában részt vevő rendőrök kérik a bentlakást igazoló okmányt a járművezetőktől. A lezárt terültre a bentlakókon kívül csak a megkülönböztető jelzést használó járművek mehetnek be, az arra járó helyi buszokat szintén átengedik.
A ferencvárosi szurkolók a stadion III. kapuja mögötti parkolót használhatják, ha ez megtelik, az Újváralja soron lesz mód parkolni. A Vidi szurkolói a II. kapu mögötti terület, az Akác presszó, illetve az Állatkórház melletti parkolót használhatják. A vendégszurkolók a III-as, a hazaiak a II-es és fedett lelátók kapuit vehetik igénybe.
A mérkőzés után, 19 órától szakaszosan lezárják a Horvát István -Széchenyi út kereszteződését a Sárkeresztúri út felőli, de ekkor az Auchannál lévő körforgalomtól sem engedik errefelé az autósokat.
A megyei rendőr-főkapitányság, együttműködve a Készenléti Rendőrséggel, az M7-es autópálya, 7-es főút, a Budapest  Fehérvár között közlekedő vonatok rendőri ellenőrzését is elvégzi. A szurkolók érkezési és távozási útvonalait folyamatosan ellenőrzik - kaptuk a tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!