Húsvéti ételek, csak könnyedén!

FMH - Sonka, torma, tojás, bárány - mind-mind finom és ízletes, hagyományos húsvéti étel, de mi van, ha valaki másra vágyik? Vagy esetleg könnyebb menüre? Annak is akadnak receptek, könnyen elkészíthető, ízletes ételekről.

feol.hu

 

A nana.hu kínálatából bőven lehet választani, íme itt egy recept a könnyebb fogások közül:

Baconos csirkemell, őzgerincformában

Hozzávalók:

2 őzgerincformához: 1 kg csirkemell apró kockákra vágva, 50 dkg szeletelt bacon, 40 dkg reszelt trappista sajt, 6 tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál tejföl, só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is beleforgatjuk a masszába, végül hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet is.

Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük, majd egymás mellé fektetjük a baconcsíkokat. Erre kanalazzuk a masszát, megszórjuk a maradék sajttal, és ráhajtogatjuk a bacont. Előmelegített sütőben közepes fokozaton kb. 30 perc alatt megsütjük.

A formából kiborítjuk, levesszük az aljáról az alufóliát és még tíz percre visszatesszük a sütőbe, hogy a bacon jól megpiruljon rajta.

További receptek ide kattintva olvashatók!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!