2010.04.03. 11:50
Húsvéti ételek, csak könnyedén!
FMH - Sonka, torma, tojás, bárány - mind-mind finom és ízletes, hagyományos húsvéti étel, de mi van, ha valaki másra vágyik? Vagy esetleg könnyebb menüre? Annak is akadnak receptek, könnyen elkészíthető, ízletes ételekről.
A nana.hu kínálatából bőven lehet választani, íme itt egy recept a könnyebb fogások közül:
Baconos csirkemell, őzgerincformában
Hozzávalók:
2 őzgerincformához: 1 kg csirkemell apró kockákra vágva, 50 dkg szeletelt bacon, 40 dkg reszelt trappista sajt, 6 tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál tejföl, só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is beleforgatjuk a masszába, végül hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet is.
Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük, majd egymás mellé fektetjük a baconcsíkokat. Erre kanalazzuk a masszát, megszórjuk a maradék sajttal, és ráhajtogatjuk a bacont. Előmelegített sütőben közepes fokozaton kb. 30 perc alatt megsütjük.
A formából kiborítjuk, levesszük az aljáról az alufóliát és még tíz percre visszatesszük a sütőbe, hogy a bacon jól megpiruljon rajta.