Gyermekprogramok péntektől vasárnapig

Irodalmi vetélkedők, kézműves foglalkozások és bábozás mellett könyv- és lemezbemutató is várja a gyerekeket a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon vasárnapig a Millenáris parkban.

MTI

Pénteken 10 órától egyebek mellett bábozás, játékos ismerkedés a Szépművészeti Múzeum képeivel, társasjáték-barlang, versírás és olvasás Finy Petra költővel, Anita és Misi zenés, verses műsora várja a kisebbeket. Marék Veronika Boribon focizik című könyvének játékos bemutatója mellett az érdeklődők a Csodaceruza legfrissebb számával is megismerkedhetnek Sándor Csilla főszerkesztő és Both Gabi szerkesztő jóvoltából - olvasható a könyvfesztivál honlapján, www.konyvfesztival.eu-n.
Szombaton a Magyar Bibliatársulat és a Kálvin Kiadó játékos, mesélős könyvbemutatója szórakoztatja a résztvevőket Mucsi Zsófia vezetésével, majd Bartos Erika mesél és vetít a Bogyó és Babóca könyvekből. Lackfi János A részeg elefánt című kötetének bemutatása mellett gyöngyfűzés, a Katáng zenekar koncertje, kézműveskedés és ökofoglalkozás színesíti a programokat. A Pipogya, a budapesti medve című könyv bemutatóján közreműködik Bátky András és Vinnai András, a Kerekítő című foglalkozást mondókákkal, ölbeli játékokkal a legkisebbeknek Jakabosné Kovács Judit tartja. Trapp, talált állatok osztálya címmel bohócokkal, artistákkal kísért látványos könyvbemutató szórakoztatja a gyerekeket, a Ringatót Gálné Gróh Ilona vezeti a kicsiknek.
Vasárnap a Rozsda lovag és a kísértet című musicalt hallhatja a közönség Andrádi Zsanett, Csuha Lajos, Magyar Bálint, György-Rózsa Sándor és Petridisz Hrisztosz előadásában, de megismerkedhetnek Bartos Erika Bárányfelhők című új kötetével is. Az érdeklődők mesekönyv illusztrációt készíthetnek Paulovkin Boglárka és barátai segítségével, füzeteket, szalagos könyvjelzőt, pörgetős könyveket, térbeli képeslapokat a Noha Stúdióval. A Nap jön című zenés könyv- és lemezbemutatóra Gryllus Vilmos invitálja a publikumot, míg Telegdi Ágnes mesés interaktív műsora Utazás Barnabás mackóval a világ körül címmel várja a résztvevőket. Berg Judit és Bujtor Anna bábozással, bűvészkedéssel szórakoztatja az érdeklődőket, végül Tarján Vera Tündértánc című műsora és élő kecskedudaszó zárja a programokat.
A könyvfesztivál hivatalos megnyitóját csütörtökön 15 órakor tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!