Cannabis a kertben - lebuktak a termesztők

FMH - A dunaújvárosi rendőrök több mint félszáz tő kendert találtak Perkáta külterületén, egy házban. A cannabistermesztésre szakszerűen átalakított házban két tárnoki férfit fogtak el, akik már őrizetben vannak.

feol.hu

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság egy 41 éves és egy 30 éves tárnoki férfit gyanúsít azzal, hogy Perkáta külterületén kb. 70 tő kábítószergyanús növényt termesztett egy házban. Az ingatlan tele volt a termesztéshez szükséges eszközökkel, berendezésekkel. A két férfi épp a házban ténykedett, amikor elfogták őket a rendőrök, akik a házban a 6-8 centistől egészen a 75 centiméteresig találtak növényeket. A legkisebbeket – amikből a legtöbb volt – műanyag pohárba ültették, míg a nagyobbakat - a 18 cm-esektől a 75 cm-esig - műanyag kaspóban nevelték. A növényeket, valamint a helyszínen talált különböző eszközöket a rendőrök lefoglalták, és szakértői vizsgálatnak vetik alá.

A két férfit a nyomozók előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol kábítószerrel visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mint kiderült, egyik férfi ellen sem először folyik büntetőeljárás, mind a ketten voltak már büntetve. Az idősebb személyt csalás és lopás miatt ítélték el korábban.

Jelenleg bűnügyi őrizetben vannak, előzetes letartóztatásukat kezdeményezik – tájékoztatott Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rajtaütéskor készült videó ide kattintva található!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!