Nyílt lett a bajnokság - Döntetlent játszott a Videoton

Elveszítette az első helyét az NB I-es labdarógóbajnokságban a Videoton FC csapata, miután szombaton 0-0-ra végzett a Honvéd otthonában.

Németh Melinda

Budapesti Honvéd-Videoton FC 0-0

Nehezen gyülekezett a közönség a Bozsik-stadionban, ezért aztán azonnal feltűnt, hogy a Videoton fanatikusai jóval nagyobb létszámban vannak, mint a hazaiak. Ennek köszönhetően a hangpárbajt már a kezdés előtt megnyerték a vendégek. Szokás szerint a Himnusz sem maradt el a Honvéd otthonában, ezúttal egy meglehetősen magas hangnemben éneklő hölgy előadásában hallhattuk. Aki akart, az együtt énekelhetett vele, ám legtöbben nem tudták követni az előadót.

Aztán elkezdődött a találkozó, s percek múlva máris megállapíthattuk, hogy a Honvéd a védekezést helyezte előtérbe, Abraham kivételével szinte az összes játékosa erre fektette a legnagyobb hangsúlyt. Ám ennek ellenére a Vidi nem esett neki fejetlenül az ellenfélnek, Farkas Balázsék türelmesen járatták a labdát.

A szünetben a lelátón arról folyt a disputa: csak nehogy megbosszúlja magát a Videoton rengeteg kihagyott helyzete. Erős a gyanú, hogy Mezey György, a Vidi vezetőedzője ezért is cserélte le Nikolicsot, aki helyett Sitkut küldte a pályára. A szünet utáni folytatásban nagyon nyomott a Vidi, a Honvéd kézzel-lábbal védekezett, de szerencsésen megúszta a rohamokat. Olyan volt ez a helyzet, mint amikor a második világháborúban, a Don kanyarban a magyar honvédek hősiesen verték vissza a szovjet sereget, persze, amíg bírták. Ahogy múlt az idő, kissé idegesebbek lettek a vendégek, hiszen csak nem akart megszületni a hőn áhított találat. Pedig a lelátóról rendületlenül érkezett a bíztatás. Viszont a 70. percben egy "partizán" akciót vezetett a Honvéd, s ennek végén Abass 14-ről lőtt kapura, szerencsére Lipták az utolsó pillanatban menteni tudott. Viszont pillanatok múlva besárgázódott, s ez azt jelenti, hogy pénteken a Haladás ellen nem léphet pályára. Ott volt viszont tegnap Ponczók Csaba, aki élete elő NB I-es mérkőzésén 21 percet kapott Mezey Györgytől. Mitagadás, kissé megilletődött volt a fiatal játékos. Nem úgy Abraham a 81. percben, akinek a 19 méteres bombáját Sebők csak másodszorra fogta. A 90. percben meghűlt a vér a fehérvári szurkolókban, hiszen Coira 14 méterről oda rúghatta volna a labdát, ahova akarja, de ő mellé bombázott. Gól nem született a találkozón, s ez a Vidi első helyébe került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!