Magabiztos játékkal győzött a Sapa

FMH - A Sapa Fehérvár magabiztos játékkal győzte le a dunaújvárosi Acélbikákat a jégkorong ob I döntősorozatának első, pénteki mérkőzésén. A csapat megkezdte útját a 11., sorozatban a 8. bajnoki címe felé.

Bobory Balázs

Az utolsó húsz percben csak elvétve jutott be a vendégek harmadába a DAB, frissebb, gyorsabb, erősebb volt a Sapa, ahogy azt várni lehetett. Az Acélbikák becsülettel végigdarálták ezt a periódust, ahogy a magabiztos kék-fehérek is. Fekete góljának korán örülhettek már a kék-fehérek, aztán a nagyszerűen védő Sevela többször is kifogott a fehérvári ellenen. Kétszer a kapuvas mentette meg az újvárosi kapust, ekkor már nagyon szembetűnő volt a különbség a két alakulat között. Az utolsó öt percben Vas János is magasba lendíthette a kezét, ez volt a hetedik vendég gól. A hazai tábor már talán a szlovéniai vb-re gondolt, amikor a "Magyarország, Magyarország" rigmusba kezdett, a fehérvári oldalt pedig majdnem teljesen beborította egy 19-es számmal ellátott kék-fehér lobogó. A Sapa megkezdte útját a 11., sorozatban a 8. bajnoki címe felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!