Előállítás az okmányirodán: a főjegyző nem érzi indokoltnak a rendőri fellépést

Veszprém - A főjegyző csütörtöki kijelentése szerint nem biztos abban, hogy indokolt volt a szerdai erőteljes rendőri fellépés az okmányiroda dolgozóival szemben - írja a Veszprémi Napló.

feol.hu

 - Nem vagyok róla meggyőződve arról, hogy ez a fajta mértékű és stílusú rendőri fellépés indokolt volt, nem gondolom, hogy bármelyik kolléga, akit normális körülmények között beidéztek volna a rendőrségre, bármilyen módon is ellenszegült volna, vagy nem tett volna eleget hivatalbéli és állampolgári kötelezettségének.

Dr. Büki Szilvia mondta ezt el a csütörtökön a veszprémi közgyűlésen, napirend előtt tartott tájékoztatója részeként, melyet a veszprémi okmányiroda kilenc dolgozójának előállítása kapcsán tartott. A címzetes főjegyző szerint a rendőrségi fellépés mellett az eseményhez kapcsolódó sajtókampány is sokat ártott veszprémi polgármesteri hivatal és az okmányiroda eddig kivívott tekintélyének, de rajtuk keresztül a veszprémi önkormányzatnak is. Ő személy szerint az elhangzottak alapján nincs meggyőzve arról, hogy olyan mértékű a kollégái büntetőjogi felelőssége, mely indokolta volna ezt a fajta és mértékű eljárást.

(forrás és további részletek: naplo-online.hu)

Ezek is érdekelhetik