Együtt a közös célokért

Székesfehérvár - A lengyel-magyar barátság napján Fejér Megye Önkormányzatának és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselői Opole Vajdaság és város vezetőit, valamint delegációjának tagjait köszöntötték ma a Hiemer-házban.

Törő Bálint

Az ünnepségen Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke beszédében hangsúlyozta: a látogatásnak nem csupán kulturális megmutatkozásról kell szólnia, hanem távlatibb célokat is szolgálnia kell. Warvasovszky Tihamér polgármester kifejtette: a baráti viszony 1986-os megerősítése után még szorosabb lett a kapcsolat a két város között. A tájékoztatón Karol Teresa, marsallhelyettes asszony elmondta: örömmel fogadták a megállapodást, mert közös a két ország múltja és reméli, hogy közös lesz a jövője is. A lengyel-magyar barátság napján kedden este a Vörösmarty Színházban gálaműsor és kiállításmegnyitó szórakoztatja barátainkat és az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!