Végéhez ér idén a panelprogram

Székesfehérvár - A 35 milliárdos városi költségvetés 3,2 milliárd forintot szán fejlesztési célokra, ennek már csak egy kis része a Fehérváron végéhez érő energiatakarékos panelfelújítási program.

Házi Péter

Minderről Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere számolt be a csütörtöki közgyűlést értékelve pénteken. Az elfogadott városi költségvetéssel kapcsolatban elmondta, biztonságot ad nemcsak a város közalkalmazottjainak, de  az itt működő vállalkozásoknak is, és biztosítja azon fejlesztések megvalósulását, melyekhez a város már támogatást nyert. Több utca felújítása szerepel a büdzsében, de a Királyi Séta projekthez és a belváros felújításához szükséges önerő is. Hozzátette, a veszélyes termofor kémények felújítására a lakók által beadott minden pályázatot támogatja a város, csak legyen ilyen!
Kerékpárutak tervezéséről is döntött a közgyűlés, valamint a tűzoltóság épületének energetikai felújítását is támogatták a képviselők, a 140 milliós felújításhoz  elő kell készíteni a pályázatot. Idén is kapnak iskolatejet a város 19 városi és két egyházi fenntartású iskolájába járó diákok.
A jelenlegi vasútállomás mellett jöhetne létre a közösségi közlekedési központ, melynek  tanulménytervei már 2005-ben elkészültek - most a konkrét tervezésre lehet többszáz millió forintot nyerni, hogy aztán a közútfejlesztési operatív programban eredményesen tudjon Fehérvár pályázni. A centrumban helyi és helyközi közlekedési csomópont  és személygépkocsi-parkoló is helyet kapna. A 10 milliárdos projekt része lenne a déli elkerülő út is, amely a Mártírok útját kötné össze a Balatoni úttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!