Tizenkilenc oltópontban továbbra is lehet oltatni

FMH - A kórházakban, rendelőkben található oltópontok ugyan bezárnak, de az ÁNTSZ tizenkilenc regionális oltóközpontjában továbbra is be lehet adatni az új influenza elleni vakcinát.

MTI

Az elmúlt héten nyolc százalékkal többen forudltak orvoshoz azországban, mint eddig, adta ki az információt a tisztiorvosi szolgálat. A H1N1 elleni védekezés érdkeében a szolgálat továbbra is javasolja az oltást. A Közép-dunántúli régióban három helyen, az ÁNTSZ központokban lehet beadatni az oltást. Székesfehérváron a Mátyás király krt. 13. szám alatt 3000 forint ellenében kaphatnak oltást a védekezők. A kockázati csoportokba tartozók oltása továbbra ingyenes, ők a háziorvosuktól kérhetik. Az oltások kiváltásához továbbra is recept szükséges.

Székely Tamás egészségügyi miniszter a héten jelentette be, hogy átmenetileg bezár az ország kétszáz pontján - főként kórházakban, rendelőkben - működő oltópont, mert az utóbbi időben kevesen kértek ezeken a helyeken oltást.
Az ÁNTSZ regionális intézeteiben szintén háromezer forintért adják be az oltást azoknak, akik nem jogosultak a térítésmentes vakcinára. A tizenkilenc oltópont listája megtalálható az ÁNTSZ (http://www.antsz.hu) és az Egészségügyi Minisztérium (http://www.eum.hu) internetes oldalán.
Magyarországon harmincegy kórházban van részleges vagy teljes látogatási tilalom influenza-megbetegedések miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!