Cozma-gyilkosság: R.Sándort gyanúsítja a rendőrség a kézilabdázó leszúrásával

A rendőrség R. Sándort gyanúsítja azzal, hogy 2009. február 8-án a Patrióta lokálban vesén, majd az utcán szíven szúrta Marian Cozma kézilabdázót.

Halmos György

A Cozma-gyilkosság 27 gyanúsítottja közül jelenleg 15-en vannak előzetes letartóztatásban, egy személy pedig házi őrizetben - tájékoztatott a Napló tudósítója, aki a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányságon tartott sajtótájékoztatóról jelentkezett.  

Pogány Péter alezredes, a megyei főkapiátnyság bűnügyi osztályvezetője hozzátette, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján N. Győzőt azzal gyanúsítják, hogy ő szúrta vesetájékon Ivan Pesicet.

A tragédiával végződő éjszaka két fontos momentuma alig néhány másodpercig tartott: a szórakozóhely alagsorában az enyingi társaság (N. Győző, Sz. Iván, B. Csaba, R. Sándor, P. Gábor) és a kézilabdázók közötti összetűzés alig 45 másodpercig tartott, míg az utcai verekedés és halálos szúrás ennél is rövidebb ideig, alig 15 másodpercig.

A nyomozás során kiderült, hogy  R. Sándor testvérét február 6-án megverték Székesfehérváron, ezért összehívta ismerőseit, hogy megtorolják a sérelmet.

Enyingen találkoztak, ahol R. Sándor születésnapját ünnepelték. Kiküldetek egy személyt , hogy keresse meg testvére támadóját, de nem találta meg. Ezután döntött a társaság úgy, hogy Veszprémbe mennek szórakozni. 

Derzsy Péter ezredes, a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója arról beszélt, hogy nehéz és szerteágazó ügyön vannak túl.

A nyomozás fordulópontját az jelentette, hogy a gyilkosság után alig 18 órával elfogták Ausztriában a menekülő R. Sándort és N. Győzőt, 72  órán belül önként jelentkezett egy harmadik gyanúsított, és egy héten belül elfogták azt a két másik személyt, akiket a gyilkossággal, valamint az életveszélyes sérülések okozásával gyanúsítanak. 
Az egy évig tartó rendőrségi munka mennyiségét jellemezve a bűnügyi igazgató elmondta: 703 tanút hallgattak ki, 57 alkalommal volt helyszíni kihallgatás, mintegy 260 híváslistát elemeztek. Összesen 42 szakértőt rendeltek ki, 347 bűnjelet foglaltak le, a bűnügyi költség meghaladta a 68 millió forintot, a nyomozati ügyirat megközelíti a 13 ezer oldalt.

- Készek vagyunk arra, hogy hamarosan iratismertetést tartsunk az ügyben és vádemelési javaslattal továbbítsuk az aktákat az ügyészségnek - hangsúlyozta.

A nyomozók nem csak a gyilkosságot vizsgálták, hanem az úgynevezett járulékos bűncselekményeket is, így például az enyingi társaság mind a 25 tagját meggyanúsították garázdasággal, volt akit ezen kívül ittas járművezetéssel, okirathamisítással, hamis tanúzással, illetve bűnpártolással. További részletek itt!

Videó a sajtótájékoztatóról itt!

Minden a Cozma-ügyről itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!