Borzalmas tűzhalál - kigyulladt a hátsó szoba

FMH - Szerdán reggel tűzesethez vonultak a siófoki tűzoltók, akiknek a Enyingen kellett oltaniuk. A Szent István utcában egy családi ház hátsó lakrésze égett.

V. Varga József

Az István király utcában csend van, mozgás alig, amott egy  kutya ugat. Belépek az udvarra, de a házba először nem akarnak beengedni. Az előtérbe aztán csak-csak behívnak. A tragédia megtörtént, a népes családból senki sem  akar nyilatkozni. Ne is faggassam őket! - szögezik le.
A siófoki hivatásos tűzoltókhoz szerdán 6 óra 31-kor futott be a jelzés: ég egy melléképület a kisvárosban. A szolgálatparancsnok kiemelt fokozatot rendelt el, s három egységgel vonultak. A családi házhoz hozzáépített melléképület hátsó helyiségében keletkezett tűz, és innen terjedt át a fafödémen keresztül a padlástérbe. A kiégett szobában egy 51 éves férfi holttestét találták meg összeégett állapotban, már nem tudtak rajta segíteni. A családi házra nem terjedtek át a lángok. A helyszínre mentősök, rendőrök érkeztek, megkezdte munkáját a fehérvári tűzvizsgáló is.
A rendőrség kizárta az idegenkezűséget - tájékoztatta lapunkat R. Szabó Ágnes, a megyei főkapitányság sajtószóvivője. A halál elsődleges oka füstmérgezés lehetett. A közigazgatási eljárásban a fehérvári rendőrkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja a tragikus esetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!