Tomcat kitálalt! Folytatódott a kuruc.info-per

Székesfehérvár - A tanúk meghallgatásával folytatódott a városi bíróságon a kuruc. info-per. A blogger, Tomcat kitálalt a tárgyaláson.

Törő Bálint

A bíróság épületének bejáratában kisebb balhé alakult ki, ugyanis az egyik tanú,  a Tomcat-ként ismert  Polgár Tamás egy  önvédelmi fegyvert akart  bevinni,  de a biztonságiak ezt megakadályozták. A per vádlottja  M. Balázs, most sem tett vallomást, és nem válaszolt a bíró, az ügyész, és a Gaudi- Nagy Tamással kiegészült védelem kérdéseire. Mielőtt a tanúk meghallgatásával folytatódott  volna a kuruc. info per, a bíró a tárgyalás zavartalanságának biztosítására hivatkozva, nem engedélyezte  a képfelvételek  rögzítését a tárgyalóteremben.

A nagy port kavart perben a Fővárosi  Főügyészség többi között személyes adatokkal való visszaéléssel vádolja M. Balázst, aki a vádirat szerint 2006-ban az internetes hírportál főszerkesztője volt.
Korábban  már  beszámoltunk róla, hogy  a 2006-os őszi budapesti zavargásokat  követően négy fővárosi bíró és egy ügyész személyes  adatai felkerültek   a kuruc.info weboldalra, amelynek következtében az  érintetteket megfenyegették. Polgár Tamás önként jelentkezett  az  ügyészségen, hogy bizonyítani tudja, a vádlott volt a főszerkesztője a kuruc.info-nak 2006-ban.  "Perben és haragban állok M. Balázzsal, sőt  mellette  és ellene is elfogultnak érzem  magam!" - mondta Tomcat, aki egyetértett azzal, hogy a bírók adatait nyilvánosságra hozták, amelyek összegyűjtésében  ő is segédkezett, mert szerkesztője volt a honlapnak, viszont azt elfogadhatatlannak  tartotta, hogy a vádlott  2006 októbere után álnéven írt cikkeket, s több mocskolódó, lejárató írást tett fel a portálra róla. Polgár több olyan cikket mutatott  a bíróságnak, amelyek 2006 ősze előtt jelentek meg és  azokon M. Balázs  főszerkesztőnek tiltulálta magát, s ezt büszkén hangoztatta is. A bíróság beidézte tanúnak többi között  Kóbor Jánost is, mivel szerepelt ez a név a portál impresszumában, ketten meg is jelentek, de kiderült semmi közük az  ügyhöz. A per májusban folytatódik.


Polgár Tamás a cikk megjelenése után az alábbi levelet küldte, amelyet eredeti formában közlünk: 

OLDALTÖRÉS: A helyreigazítás a következő oldalon olvasható

"Több valótlan közlést is tettek személyemmel kapcsolatban a Kuruc.infó perről szóló tudósításban.

"Több valótlan közlést is tettek személyemmel kapcsolatban a Kuruc.infó perről szóló tudósításban.

"Több valótlan közlést is tettek személyemmel kapcsolatban a Kuruc.infó perről szóló tudósításban.

Valótlan az az állítás, hogy fegyvert próbáltam bevinni a bíróságra, de ezt a biztonságiak megakadályozták. A valóság ezzel szemben az, hogy miután megsértettem a nagy hatalmú biztonsági őrök önérzetét azzal, hogy megkérdeztem, miféle bíró rendelte el, hogy nem szabad az épületbe kamerát bevinni, néhány kötekedő, tahó hangnemben odavetett válasz után varázslatos módon felmutattak egy viperát, kijelentve, hogy mind a négyen látták, hogy ez az én táskámban volt.

Igen gyakran járok bíróságra, tudom, hogy mindenhol röntgenezik a táskákat, és semmi esetre sem vinnék magammal éppen viperát, mivel van engedélyem önvédelmi gáz-riasztófegyverre, amit legálisan tarthatnék magamnál, ha éppen önvédelemre vágyom. Az odahívott rendőrök a viperát lefoglalták, a többit majd a nyomozás tisztázza. Az egyik portás egyébként az épületben is kötekedett velem később, az anyámat szidta, amiért rossz irányba indultam a tárgyalótermet keresni.
Munkatársuk ahelyett, hogy mesét költ az olvasónak az "agresszív, erőszakos" Tomcatről, akit "szerencsére még időben elkaptak", esetleg odafigyelhetne, hogy mi történik körülötte valójában.

A másik valótlan állítás, hogy kizárólag azért tanúskodtam volna Molnár Balázs ellen, mert lejárató cikkeket írt rólam. Nem, nem csak ezért, és ez nem is így hangzott el. Azért, mert hosszú ideje visszaél az újságírói hivatással, a 2006-os forradalmi helyzetben ráruházott közbizalmat, azt a kivételezettséget, hogy névtelenül írhat cikkeket, már régóta politikai zsarolásra, lejáratásra, hazudozásra használja, miközben a naiv olvasóktól "a portál működtetésére" kicsalt milliós összegeket elsikkasztja.

Üdvözlettel: Polgár Tamás, Tomcat"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!