Megújul a Vöröskereszt - elnököt is választottak

Székesfehérvár - Fábián Károly orvos személyében új elnököt választott kedden a Fejér megyei Vöröskereszt. A segélyszervezet nehéz év elé néz.

Klecska Ernő

- A Magyar Vöröskereszt  a válság miatt idén a korábbinál jóval több segítségre szorulóra számít - mondta megnyitójában  Habsburg György, a szervezet elnöke. A herceg, aki a bicskei szervezet tagjaként lett korábban küldött, úgy vélte: a dolgokat külön nehezíti, hogy a krízis miatt kevesebb lesz a támogatás.
Habsburg György rendkívülinek nevezte azt az adakozó kedvet, ami a haiti és az albániai természeti katasztrófák elszenvedőinek segítésére hirdettet gyűjtéseiken tapasztalható. Mint elhangzott: a világszervezet riadólánca ismét jól vizsgázott, a csapást követően alig pár óra alatt a helyszínen voltak a Haiti Vöröskereszt munkatársai, akik folyamatosan segítik a sebesült és hajléktalanná vált embereket.
- A megyei szervezet megyeházán tartott értekezletén nem csak elnököt választottak. Tizenöt tagúra bővítették az elnökséget, így több terület és szakma is  a korábbinál nagyobb teret kap - tájékoztatott Selymes Erik, a szervezet országos főigazgatója. A fehérvári menedzser elmondta:  a korábbinál nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a menekültügyre, ezért hamarosan külföldi gyakornokuk kezdi meg munkáját a bicskei menekülttábornál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!