A legtöbb sípálya zárva tart a hétvégén

Budapest - Hiába esett a héten 10-15 centiméter friss hó a hegyekben, az újbóli enyhülés miatt a magyarországi síközpontok többségének be kellett zárnia, így csak három helyen lehet sízni a hétvégén.

MTI

A kékestetői, a mátraszentistváni és az eplényi síközpontok tartanak nyitva, de ezeken a helyeken is csak egy-egy sípálya használható. Kékestetőn a déli pálya felső része, a mátraszentistváni síparkban is a felső rész üzemel, míg az eplényi síarénában az egy kilométeres 1-es pályát lehet használni, itt jár a négyüléses felvonó és az 1-es csákányos is - közölte a www.sitv.hu szombaton.

A bükki síparadicsomban, Bánkúton a felvonókat már el sem indították, mivel a tartós esőzés miatt a 20 centis hóból szombat reggelre csak egy 8-10 centis átázott vizes réteg maradt a pályákon.

Bezárt Szilvásvárad is, ahol még a hóágyú is üzemelt a hideg időben, de a műhavat és a leesett természetes havat is elmosta a langyos eső. Visegrádon is kényszerű szünet van. A Nagyvillám sícentrum kedden este nyitott, és péntek estig lehetett síelni. Alacsony fekvése miatt azonban a hó nagyon megolvadt a pályán szombatra, így határozatlan ideig szünetel a síüzem.

Dobogókő ebben a szezonban még egyetlen napot sem volt nyitva. A sípályán péntek délelőtt taposták le a leesett mintegy 20 centiméteres havat abban a reményben, hogy végre kezdődhet a szezon, de szombat reggelre ott is alkalmatlan lett a pálya a síelésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!