Útviszonyok, forgalomkorlátozások csütörtökön

FMH - Az ünnepre való tekintettel már csütörtök éjjel életbe lép a tehergépjárművekre vonatkozó közlekedési tilalom. Az utak a megyében a legtöbb helyen vizesek.

feol.hu

Útviszonyok reggel

Székesfehérvári Üzemmérnökség: jó látási viszonyok (> 500 méter), szemerkélő eső, vizes burkolat

Kápolnásnyéki Üzemmérnökség:  jó látási viszonyok (> 500 méter), sónedves utak

Dunaújvárosi Üzemmérnökség: jó látási viszonyok (> 500 méter), szemerkélő eső, nedves utak

Sárbogárdi Üzemmérnökség: jó látási viszonyok (> 500 méter), borult – felhős idő, felszáradó utak

Lezárások, útszűkületek

A 13-as főút elején Komáromban, a határhídon a 3,5 tonna súlykorlátozás jövő év április végéig érvényes, mert a szlovák oldali hídfőnél még tart hídjavítás.

A 41-es főúton a vásárosnaményi Tisza hídon a 20 tonnás súlykorlátozás és a 30 km/óra sebességkorlátozás van érvényben. A nehezebb járművek táblákkal jelzett terelőút Mátészalka és Győrtelek közötti szakaszán csak úthasználati díj fizetésével közlekedhetnek.

A 43-as főút elején, a szegedi Bertalan hídon a dilatációs szerkezetet javítják. Az újszegedi hídfő közelében, a városközpont felé vezető oldalon több szakaszon elkerítették a külső sávot.

A 46-os főúton újabb szakaszához érkezett az endrődi Hármas-Körös híd felújítása. A 41-es km-nél már nem kényszerülnek terelőútra a járművek. Előreláthatóan május végéig a hídon jelzőlámpa irányításával halad a váltakozó irányú forgalom.

A 7,5 t megengedett legnagyobb össztömeg feletti tehergépjárművek közlekedési tilalma ma 22 órától 27-én 22 óráig lesz érvényben. A korlátozás a nemzetközi forgalomban részt vevő, és legalább euro 3-as környezetvédelmi besorolású gépjárművekre nem vonatkozik.

A Balatonon a tó befagyásáig közlekedik a komp, de ma Szántódról csak 7 és 15 óra között, Tihanyból pedig 7.30 és 15.30 óra között indítják a járatokat.

A Körösön Mezőtúr és Szarvas között szünetel a kompforgalom.

(forrás: Magyar Közút)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!