Út-és látási viszonyok csütörtök reggel

FMH - Az autópályák általában sónedvesek, az M7-es Zala megyei szakaszán szállingózik, az M3-as autópályán Kálnál, Emődnél és Hajdúnánásnál pedig esik a hó. A közútkezelő gépei dolgoznak, ám az autósok is vigyázzanak a csúszós utakon!

feol.hu

Balesetek, 6.30 órakor

 A 4-es főúton a 144-es km-nél, Kisújszállás közelében két személygépkocsi ütközött össze. A helyszínelés idejére a főutat lezárták, a forgalmat a rendőrség eltereli.

A 6-os főúton a 152-es km-nél, Kakasd közelében egy kamion korábban a szalagkorlátnak csúszott. A műszaki mentést befejezték, megindult a forgalom.

 

Út-és látási viszonyok kora reggel

Nagyon hideg, fagyos a reggel.

A Dunántúlon és a középső országrészben megszűnt a csapadék, hószállingózást már csak a nyugati határszélről jeleztek. A főutak sónedvesek, vizesek, de Nagyatád, Kaposvár és Harkány közelében hókásás, latyakos szakaszokra készüljenek.

A Bakonyban, valamint Vasvár környékén a mellékutak jegesek, jégbordásak, síkosak.

Most is esik a hó az észak-keleti országrészben és a Tiszántúlon.

Intenzíven havazik Sátoraljaújhely, Kisvárda és Vásárosnamény térségében, a Sajó és a Hernád völgyében. A lehullott hó mennyisége eléri az 5-6 cm-t.

Szintén havazik vagy szállingózik a hó a Jászságban, Hajdú-Bihar megyében, Békés megyében, valamint Kecskemét és Szeged közelében.

Tiszafüred környékén 16 cm hó hullott mostanáig. A fő és mellékutak egyaránt havasak, latyakosak, csúszósak, Kiskunhalas környékén jegesedés miatt szórják a mellékutakat.

A Magyar Közút munkagépei folyamatosan tisztítják a közutakat, de a megváltozott közlekedési feltételek miatt vezessenek nagyon óvatosan!

Az autópályák általában sónedvesek, az M7-es Zala megyei szakaszán szállingózik, az M3-as autópályán Kálnál, Emődnél és Hajdúnánásnál pedig esik a hó. Az M35-ösön Hajdúböszörménynél intenzíven havazik, ezért a burkolat keréknyomokban hókásás, latyakos.

A látási viszonyok általában jók, de Keszthely, Kisújszállás, Sarkad és Debrecen környékén, valamint Szabolcsban ködös, párás a levegő.

(forrás: Magyar Közút

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!