Tanácsok, karácsonyfatűz ellen

Székesfehérvár - Karácsony táján visszatérő gond, hogy figyelmetlenek az ünneplők, s tüzet okoznak házaikban, lakásaikban. Ám ezeket a baleseteket odafigyeléssel könnyű megelőzni.

Tihanyi Tamás

Bár a tapasztalatok szerint az utóbbi esztendőkben mintha javulna  a helyzet, a tűzoltók azért minden évben el kell, hogy induljanak olyan bevetésekre, amelyeknek oka a karácsonyfa és a körülötte történő ünnepi esemény, illetve az emberi nemtörődömség - tudtuk meg a Székesfehérvári Tűzoltóság illetékesétől.
- Oda kell figyelni arra, hogy minél több idő telik el szenteste óta, a meleg lakásban felállított és  feldíszített  fenyőfa annál jobban kiszárad, s nagyon könnyen lángra lobbanhat.  A karácsonyfa és környéke pedig tele van könnyen éghető anyagokkal. Talán  legfontosabb a figyelmeztetések sorában, hogy égő gyertyát és csillagszórót ne hagyjon senki felügyelet nélkül, de még az elektromos díszfényeket sem szabad bekapcsolva felejteni, mert azok műszaki hiba esetén okozhatnak tüzet. Ám nem csak a karácsonyfa, az adventi koszorú is veszélyes lehet. 
A tűzoltók azt javasolják, a fenyőfa és az adventi koszorú alá nem éghető anyagot terítsünk, mert a lecseppenő, forró viasz vagy a repülő szikra könnyen lángra lobbanthatja a selyempapírt vagy a szövetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!