Heccből támadtak meg egy hajléktalant a fiatalok

Székesfehérvár - Vérlázító eset történt az Ősz utcában kedd este: fiatal fiúk heccből támadtak rá egy hajléktalanra, megverték, majd elvették az 57 éves férfi pénzét, amit koldulással gyűjtött össze.

feol.hu

A mentőkhöz egy férfi telefonált be kedden késő este, aki szemtanúja volt a bűncselekménynek, és a hajléktalanhoz segítséget hívott. A rendőröket a mentők értesítették a történtekről.
Mint az adatgyűjtések és vallomások alapján körvonalazódott, négy fiatal - három fiatalkorú és egy gyermekkorú fiú - csupán heccből úgy döntött, megtámad egy hajléktalant. Az 57 éves férfi a székesfehérvári Skála Áruház felől - ahol aznap koldult - tartott vissza a Sörház téri hajléktalanszállóra este kilenc óra körül, amikor az Ősz utcában rátámadt a négy fiatal. Rugdalni kezdték, emiatt a földre került, majd elvették a nála lévő, aznap összekoldult több ezer forintját, és a nála lévő egy doboz cigarettát.
A sértett a támadás során zúzódásos, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
A bejelentést követően a fehérvári járőrök a helyszín közelében elfogtak két 15 éves és egy 13 éves fiút, majd bevitték őket a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra. Ott a két idősebbet gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd ezt követően őrizetbe vették őket. A gyermekkorú személyt elszámoltatását követően a rendőrök hazaszállították. Életkora miatt ő nem büntethető.
A fiúk vallomása alapján ma reggel a fehérvári gyermekotthonból került előállításra a negyedik tettes. A nyomozók a 16 éves fiút szintén gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, majd őt is őrizetbe vették.
A Székesfehérvári Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntettel gyanúsítja mind a három fiatalkorút és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat. Az előzetes tárgyalás az év utolsó napján lesz a Székesfehérvári Városi Bíróságon.                  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!