Fejtetőn álltak meg az autók - az M7-esen, 62-esen, 63-ason is történt baleset

A Közép-Dunántúl narancs színnel jelölt riasztás van érvényben kora délutántól. Országszerte havazásra kell számítani, a szél többfelé megélénkül vagy megerősödik, ami hófúvást okozhat. Fejérben alig egy óra alatt 1-5 centiméter hó esett.

feol.hu

Este Bicske után, a 34-es, a 48-as és az 53-as km-nél baleset miatt akadozik az előrejutás az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán.

Az M0-ás 7-es úti lahajtójától torlódik a forgalom az M7-es fele. A járművek csak egy sávon tudnak haladni.

Szombat délután a sűrű havazás miatt tovább romlottak a látási viszonyok. Kisebb balesetekhez riasztották a mentőket és a tűzoltókat. Székesfehérváron a Huba utca és a Vértanú utca kereszteződésében ütközött össze két autó, a mentők egy személyt könnyebb sérülésekkel szállítottak a Szent György Kórházba. A tűzoltók tájékoztatása szerint az M7-es autópályán, a 62-es és a 63-as főutakon történt baleset. Itt árokba csúszott autók, koccanások, valamint az útviszonyoknak nem megfelelő közlekedés miatt megcsúszott és felborult autókhoz siettek a tűzoltók. Szerencsére az autókban utazók kisebb sérülésekkel megúszták a balesetet minden esetben.

A közép-dunántúli régióban kora délutánig csak elsőfokú riasztás volt érvényben. Közben az ország további öt régiójára is elrendelték az elsőfokú riasztást, majd  Közép-Magyarországra is, mert 2 centimétert meghaladó mennyiségű friss hó eshet.
A szolgálat előrejelzése szerint szombaton országszerte kell havazásra számítani, a szél többfelé megélénkül vagy megerősödik, ami hófúvást okozhat. Jelentős mennyiségű (legalább napi 5 milliméter) csapadék az ország területének 60 százalékán valószínű.

Folyamatosan frissülő helyzetkép az utakról itt!

Az aktuális időjárásról itt tájékozódhat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!