Csatornába csúszott az autó! Órákig küzdöttek a sofőr életéért (folyamatosan frissítve)

FMH - Sorozatban történtek a balesetek szerdán reggel, délelőtt Fejér megyében, ahol havas, nedves utakon haladhatnak az autósok. A Dunántúlon délutánra javult a helyzet, megszűnt a havazás.

feol.hu

Országszerte téliesek az útviszonyok, a fagypont alatti hőmérséklet miatt sokfelé kell síkosságra számítani, főleg a mellékutakon, ahol hókása vagy letaposott hó takarja el a burkolatot.
A Dunántúlon javult a helyzet, megszűnt a havazás.

A 63-as úton csatornába csúszott jármű beszorult sofőrjét kimentették, és kórházba szállították. A szerencsétlen férfi súlyos sérüléseket szenvedett, az egyik füle leszakadt, de megmenekült. A kisteherautót is kiemelték a csatornából, az útzárat a rendőrség feloldotta.
A reggeli órákban, a 6-os úton, Ercsinél történt egy VW Golf közlekedett Budapest felől Ercsi irányába. A 33+100 km szelvényébe érve a sofőr - mivel nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett a havas, csúszós úton - járművével átcsúszott a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Opel Astra típusú gépkocsinak. A hirtelen, féklámpa nélküli lassulás miatt az Opel mögötti gépkocsi már megállni nem tudott, és az előtte haladó Opelnak ütközött, amibe szintén belerohant hátulról egy negyedik gépkocsi.   
A balesetben a Golf sofőrje súlyosan sérült. A helyszíni szemle és a műszaki mentés befejeződött, így az M6-os autópályára való terelés is véget ért.

További részletek a 63-as úton történt balesetről ide kattintva!

Folyamatosan frissülő helyzetkép az utakról itt!

 10.50

A 63-as úton jelenleg is útzár van, a Sárvíz csatornába esett autóból próbálják menteni a sofőrt, aki kihűlés közeli állapotban van. 09 óra 53 perckor érkezett jelzés egy újabb balesetről: Aba és Sárkeresztúr között a 63-as főútról egy jármű belezuhant a Sárvíz csatornába. A tűzoltók és a mentők már a helyszínen vannak, és mentik a kisteherautóba szorult sofőrt, aki kihűlés közeli állapotban van. A 63-as úton, a helyszínen teljes az útzár! Terelésre nincs mód, ha lehet, az autók válasszanak más útvonalat!

Amint azt már közöltük, egy autó fának ütközött a 81-es főúton Sárkeresztesnél. Az elsődleges információk alapján nincsen sérült.

Székesfehérváron, az Iszkai úton egy tűzoltó autó ütközött össze egy Suzukival szerda délelőtt, személyi sérülés itt sem történt.

Szintén Fehérváron, a Széchenyi úton is történt egy anyagi káros baleset.

Seregélyesen egy kamiont ért utol egy szerb gépkocsi, amely beleszaladt a kamionba. Sérülés nem történt.

A 6-os főúton Ercsinél személyautók ütköztek össze, onnan egy sérültet vittek kórházba a mentők. A főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat Ercsinél és Százhalombattánál a rendőrök az M6 autópályára terelték.

Pusztaszabolcs közelében egy autó villanyoszlopnak ütközött. Sérülés nem történt.

Az M6-os autópályán is történt baleset, ott egy Ford volt az, ami Dunaújváros felé haladva az Iváncsai csomópontnál megcsúszott, és hátulról egy műszaki hiba miatt álló üzemanyagszállító kamionnak ütközött. A teherautó tartálya üres volt. A személygépkocsi sofőrje beszorult a roncsba, a tűzoltók szabadították ki, a mentők súlyos sérüléssel szállították Dunaújvárosba, a kórházba.

 

Az M1-es autópályán is történt egy baleset. A 35-ös km szelvényben a jobb oldalon egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze. Elsődleges adatok szerint sérültje is van a balesetnek.

(forrás: police.hu)

Megcsúszott egy kamion az M7-es autópálya 112-es kilométerénél, emiatt a fővárostól Nagykanizsa felé csak az egyik sávban halad a forgalom azon a szakaszon - közölte a rendőrség szerda délelőtt az MTI-vel.
A megcsúszott kamion felugratott a szalagkorlátra, és a "bebicskázott" pótkocsija keresztbefordult a külső sávon - tájékoztatta Karsay Kornél a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
A pályatesten kívülre csúszott kamion, valamint a külső sávot lezáró pótkocsi műszaki mentése folyamatban van. A közlekedés a belső sávban zavartalan.

Közérdekű telefonszámok

Mentők: 104

Rendőrség 107

Tűzoltók 105

Általános segélyhívó 112

Autópályainformáció, kék szám: 40/40-50-60

M6: 25/516-320, M7: 1/436-83-33

Régiós hóügyelet: 1/336-87-00

Székesfehérvári üzemmérnökség: 22/505-328

Dunaújvárosi üzemmérnökség: 25/ 510-310

Sárbogárdi üzemmérnökség: 25/520-150

Kápolnásnyéki üzemmérnökség: 22/368-162

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!