Újra dolgozhat az etyeki polgármester, de a testület továbbra is távol tartaná

FMH - A Fejér Megyei Bíróság döntött az etyeki polgármester és a képviselő-testület közt kialakult vitával kapcsolatosan: a kedden megszületett végzés szerint a polgármester Szűcs Lajos foglalkoztatási jogviszonyának felfüggesztését megszüntették.

S. Töttő Rita

Csütörtöktől újra dolgozhat a polgármester, az indoklásban pedig többek közt ez áll: "A polgármester sérelmezte, hogy a képviselő-testület a hatáskörét túllépve a polgármesteri tisztségéből is felfüggesztette, holott legfeljebb a foglalkoztatási jogviszonnyal kapcsolatos munkavégzés alól függeszthette volna fel." Az alpolgármester a bíróságon azt mondta: "... jogi ismeretek és erre vonatkozó jegyzői tájékoztatás hiányában nem volt tisztában sem ő, sem a képviselő testület azzal, hogy mi a különbség a tisztségből és a foglalkoztatási jogviszony felfüggesztése között, és ezekkel kapcsolatban meddig terjed a képviselő-testület hatásköre. Kijelentette továbbá, hogy jóllehet közvetlenül csak fegyelmi büntetés kiszabását tűzték ki célul, valójában azonban hosszabb távon szeretnék elérni a polgármester távoltartását, illetve végleges elmozdítását is..."
Ezek szerint tehát a képviselő-testület célja nem a település normális működésének biztosítása.
A bíróság teljes anyagát alább olvashatják...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!