Hárman életfogytiglant kaptak az olaszliszkai perben - az apa feljelentést tesz

Súlyosbította az olaszliszkai emberölés ügyében hozott elsőfokú ítéletet a Debreceni Ítélőtábla: hárman életfogytiglant kaptak.

MTI

Az elsőrendű vádlott, ifjú Horváth Dezső esetében a korábban kiszabott 15 éves szabadságvesztést 17 évre súlyosbította a bíróság.
A hatodrendű Fercsák György és a hetedrendű Jónás Gusztáv korábbi 15-15 éves büntetését életfogytig tartó fegyházbüntetésre változtatta, azzal, hogy leghamarabb 30 év után bocsáthatók szabadlábra.
A többi vádlott esetében az ítélőtábla helyben hagyta az első fokon eljáró Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság ítéletét, amely szerint a másodrendű vádlott, idős Horváth Dezső életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott, s leghamarabb 30 év múltán helyezhető szabadlábra.
A harmadrendű Szarka András és az ötödrendű idős Horváth Dezsőné 15-15 éves fegyházbüntetését a táblabíróság helybenhagyta. A negyedrendű Szarka Gergő Rolandnak és a nyolcadrendű Horváth Krisztiánnak 10-10 évet kell töltenie fiatalkorúak börtönében. 
Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint - amit azóta az eljárás megcáfolt - elsodort egy kislányt, aki árokba esett, de nem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!