Felismerték késsel fenyegetőző, pofozkodó kirablóikat

FMH - Tüzet kért, ám aztán pénzt rabolt két férfi két fiataltól, még november közepén, a nyílt utcán. Az egyik sértett már másnap felismerte és lebuktatta az utcán támadóját, akinek később társa is előkerült.

feol.hu

A fehérvári rendőröket november 16-án reggel riasztották rablás miatt. A két sértett a elmondta, hogy miután két ismeretlen leszólította őket, egyikük tüzet kért, majd rögtön ezután pénzt követelt tőlük. Figyelmeztették őket, ha bárkinek beszélnek az esetről, vagy megpróbálnak elmenekülni, társaikkal elkapják őket. Fenyegetésüknek késsel adtak nyomatékot, amely megtette hatását, a két sértett átadta a náluk lévő készpénzt. Még aznap délelőtt egy másik fiatal is jelentkezett. Hasonló módon megfenyegették, majd pofon vágták, amitől a földre esett. Ezúttal az elkövetők értékek megszerzése nélkül elmenekültek a helyszínről. November 22-én újabb eset történt. A tettesek a megfélemlített sértett zsebében lévő pénztárcát elvették, kivették belőle a pénzét, majd az üres tárcát visszaadták és eltávoztak.

Másnap az egyik sértett a Budai úton felismerte egyik támadóját. Azonnal értesítette a rendőrséget, akik elfogták a 21 éves fiatal férfit és őt, valamint a társaságában lévő 17 éves fiatalkorút előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra. A személyleírások  egyezése okán felmerült, hogy valamennyi bűncselekményt a 21 éves elfogott férfi követte el. A sértettek felismerték benne azt a támadót, aki fenyegette őket, illetve bántalmazta őket. A 17 éves fiatalkorút tanúként hallgatták ki az ügyben, miután kizárták, mint másik feltételezett elkövetőt.  

A további adatgyűjtés során felmerült, hogy az elfogását megelőző délután a 21 éves gyanúsított további három rablást követett el, melyek sértettjeit ez idáig felkutatni nem sikerült. Az eljárásban a beszerzett adatok alapján kiderült, hogy az elkövetésekben társa az a szintén 21 éves férfi volt, akinél az utóbbi időben életvitelszerűen tartózkodott. A rendőrök ezt a férfit is előállították, a sértettek pedig felismerték.

E. Viktor, akit jelen eljárásban három rendbeli befejezett rablással és egy rablási kísérlettel gyanúsítottak meg, nem ismeretlen a rendőrök előtt. Társtettesként elkövetett lopás vétség, csalás vétség, tiltott pornográf felvétellel visszaélés bűntett miatt állt már a törvény előtt. Sikkasztás vétség miatt pénzbüntetésre ítélték. Társa, a szintén 21 éves K. Csaba ugyancsak büntetett előéletű. Lopás, csalás vétség, valamint lopás bűntett miatt szabott ki a bíróság ügyében büntetést. Jelen eljárásban egy rendbeli rablás és egy rendbeli rablás kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki a fehérvári nyomozók, akik a két gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették – közölte R. Szabó Ágnes rendőrségi sajtószóvivő, aki hozzátette: a nyomozást folytatják.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!