A szóbelikkel folytatódnak az őszi érettségik

FMH - Több, mint tizentötezer diák számára fejeződtek be ma az őszi érettségi írásbeli vizsgák, a fiatalok szerdától szóban mutathatják me, mit tudnak.

MTI

Kedden befejeződtek az őszi érettségi írásbeli vizsgái, szerdától a diákok szóban adnak számot tudásukról - közölte az oktatási tárca az MTI-vel. A minisztérium tájékoztatása szerint az érettségi lebonyolítását érdemben megzavaró esemény nem történt, a több mint 15 ezer vizsgázó zavartalanul vizsgázhatott 14 napon keresztül. A tanulók – az idegen nyelveken folyó vizsgákkal együtt – középszinten 99, emelt szinten 44 féle tárgyat választottak érettségijükön. Több mint 15 és fél ezren tettek érettségi vizsgát 158 intézményben.
Az idei őszi vizsgaidőszakban 2.371 emelt szintű és 15.854 középszintű vizsgát tesznek a diákok. Az érettségizők mind a hét (rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító) vizsgafajtát letehetik; ezúttal a vizsgák több mint fele előrehozott vizsga.
Az őszi érettségi következő szakaszában, az emelt szintű szóbeli vizsgák időszakában november 11. és 16. között csaknem 2400 vizsgára kerül sor. Ezután a középszintű szóbeli vizsgák következnek majd november 19-étől 27-éig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!