Tehergépjárműveket ellenőriznek

FMH - Átfogó, országos közlekedésbiztonsági akciót tart a rendőrség keddtől csütörtökig, hogy ellenőrizze a tehergépjárművek közúti közlekedésével kapcsolatos szabályok - különösen a vezetési és pihenőidők - betartását - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

feol.hu

A fokozott ellenőrzést egy európai szintű akciósorozat, a TISPOL - az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata - szervezésében hajtják végre, legalább napi 8-8 órában, azokon a helyszíneken, ahol adottak a tehergépjárművek biztonságos leállításának és a technikai ellenőrzések a feltételei. 
Az ellenőrzés során a rendőrség együttműködik a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, Szlovénia és Magyarország határ közeli területein pedig a szlovén és a magyar rendőrök közös ellenőrzéseket hajtanak végre, áthidalva ezzel a kommunikációs nehézségeket.
Az akcióban a járművezetők általános ellenőrzésén túl megvizsgálják a szükséges okmányok meglétét és érvényességét. Ellenőrzik többek között a menetíró-készülékeket, a vezetési- és pihenőidők betartását, a jármű műszaki állapotát, a rakományok rögzítésének szabályosságát, a veszélyesanyag-szállítás szabályainak betartását, valamint kiszűrik a gyorshajtókat, a rendszám nélkül közlekedő gépjárműveket és a túlsúlyos járműveket. 
A szabálysértő járművezetők határozott rendőri fellépésre számíthatnak - közölte a rendőrség.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!