Sukorói kaszinóügy: nyilvános a csereszerződés!

FMH - Közzétette a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a Sukoró és az Albertirsa-Pilis területeken lévő ingatlanok cseréjéről szóló, 2008. július 30-án aláírt csereszerződést.

feol.hu

 

 

 "Közérdekű adatként nyilvános a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által a Joav Blummal kötött sukorói ingatlan csereszerződése (...). A szerződésből kizárólag a műszaki megoldásokra, gyártási folyamatokra, munkaszervezési és logisztikai módszerekre, továbbá know-how-ra vonatkozó adatok nem nyilvánosak és képezhetik üzleti titok körét, amennyiben a szerződés tartalmaz ilyen adatokat" - olvasható Jóri András közleményében.
A közfeladatot ellátó szerv a feladatkörébe tartozó ügyekben - különösen az állami és önkormányzati költségvetésre és annak végrehajtására, az állami és önkormányzati vagyon kezelésére, a közpénzek felhasználására és az erre kötött szerződésekre, a piaci szereplők, a magánszervezetek és -személyek részére különleges vagy kizárólagos jogok biztosítására vonatkozóan - köteles elősegíteni és biztosítani a közvélemény pontos és gyors tájékoztatását.
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek tehát kérésre biztosítania kell a szerződés adataihoz való hozzáférést.
Jóri András állásfoglalásában leszögezte, hogy az elektronikus információszabadságról szóló törvény alapján a közfeladatot ellátó szerv adatkérés nélkül is köteles az 5 milliós értékhatárt meghaladó szerződések tárgyát, a szerződő felek nevét, a szerződés értékére vonatkozó adatokat elektronikusan közzétenni.

A közzétételt az adatvédelmi ombudsman állásfoglalása alapján több közadatigénylő kérésére tette nyilvánossá az MNV - olvasható a vagyonkezelő kedden kiadott közleményében. 
Az MNV Zrt. honlapján olvasható szerződés szerint az ingatlanokat a Perfekting Kft. értékelte fel, aminek alapján 20 darab, 70 hektár 1.084 négyzetméter sukorói ingatlan értéke 1,084 milliárd forint, a három darab, összesen 182 hektár 8.953 négyzetméter albertirsa-pilisi ingatlanok felbecsült értéke pedig 787,4 millió forint. Ennek alapján a cserére szerződött Joav Blumnak a szerződés szerint - 296,61 millió forint különbözetet kellett megfizetnie.

Korábbi tájékoztatás szerint Oszkó Péter pénzügyminiszter utasítására ezt a szerződést kell a feleknek újratárgyalni az eredeti állapot helyreállítása érdekében. Amennyiben november 9-ig nem sikerül megállapodni, akkor az MNV Zrt.-nek jogi lépéseket kell tennie az ügylet semmissé tételére.
A sukorói területen izraeli, német és magyar befektetők egymilliárd eurós - mintegy 270 milliárd forintos - beruházásban King's City néven üdülő- és szórakoztató központot akartak építeni.
(MTI)

A csereszerződést ide kattintva nézheti meg!

Cikkek a sukorói kaszinóügyről ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!