Sokfunkciós, modern közösségi tér, múzeumi értékekkel

Székesfehérvár - Látogató-, információs és oktatási központot avatott szerdán a Fejér Megyei Múzeumok Igazgatósága a Megyeház u. 17. szám alatti épületben. A megvalósításhoz az Alcoa Alapítvány adott támogatást.

Szabó Zoltán


Balról Elekes Szentágotai Enikő, Demeter Zsófia, Forgó Béla és Balogh Ibolya az átadón
Fotó: FMH

Jelentős összeggel,  100 ezer dollárral támogatta az alapítvány a látogatóközpont  létrehozását, amelyet  elsőként  a Fejér Megyei Önkormányzat  Gyermekvédelmi  Központjának lakói vettek birtokba szerdán a Megyeház  utcában levő épületben. Ők és a meghívott vendégek megismerkedhettek a földszinten kialakított  múzeum-shoppal  és az emeleti galérián elhelyezett   infoboxszal, ahol számítógépes  adatbázis  segítségével tájékoztatják az  érdeklődőket, mellett kis tárlatot is berendeztek a megyei múzeum kiállítóhelyeiről  és gyűjteményeiről.
 
A  hivatalos avatáson Demeter Zsófia, a   múzeum igazgatója  mondott köszöntőt,  Elekes Szentágotai Enikő igazgatóhelyettes pedig  ismertetőt tartott a központ  céljáról, funkcióiról és terveiről.  Mint mondta, megtalálták az alkalmas helyet arra, hogy olyan sokfunkciós, színvonalas, modern kulturális és közösségi teret   alakítsanak ki, ahol a megye  és a város lakossága, valamennyi ide látogató közvetlen kapcsolatba kerülhet  a tradicionális  és modern múzeumi értékekkel.  Az Alcoa-Köfém   vezérigazgatója, Forgó Béla  úgy fogalmazott:  ebben a  valóban nehéz gazdasági helyzetben  igazi felüdülést jelent ilyen nemes  célhoz hozzájárulni. Nagy öröm, hogy az Alcoa megyei intézményt segített,  említette Balog Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke. Hangsúlyozta: az önkormányzat  nem gazdag, de nem enged az értékekből, és ahol  arra mód van, tovább akar lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!