Olaszliszkai tárgyalás: az állítólag elütött lány nem tett vallomást

FMH - Szögi Lajos gépkocsijának sérülései álló helyzetben keletkeztek - mondta az olaszliszkai gyilkosság másodfokú tárgyalásán meghallgatott műszaki szakértő szerdán a Debreceni Ítélőtáblán.

feol.hu

A táblabíróság zsúfolásig megtelt aulájában ezúttal is kommandósok biztosították a helyszínt. 
Az igazságügyi műszaki szakértő kijelentette: Szögi Lajos gépkocsijának sérülései a jármű álló helyzetében keletkeztek. A jobboldali visszapillantó tükör sérülése nem származhatott a gyerekkel történő üközésből. 
A Balla Lajos bíró vezette büntetőtanács a tárgyalás harmadik napjára tanúként megidézte a 15 éves H. Kittit, akit a 2006 októberében bekövetkezett tragédia előtt állítólag elsodort Szögi Lajos tiszavasvári tanár a kocsijával.
H. Kitti nem tett vallomást a tárgyaláson, élve azzal a jogával, hogy megtagadhatja a vallomástételt, ha a vádlottak között hozzátartozója van. A bíró kérdésére a lány felsorolta, hogy a vádlottak között van anyja, apja, két testvére, két unokatestvére és két távolabbi rokona.
Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint elsodort egy kislányt, aki árokba esett, de nem sérült meg.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!