Helyzetkép a közutakról, vasárnap

FMH - Aki autóval kel útra, annak érdemes előre tájékozódnia a vasárnapi is érvényes forgalomkorlátozásokról.

feol.hu

E hétvégén felújítási munkát végeznek az M0-ás és az M5-ös autópálya csomópontjában, ezért lezárták az M5-ös autópálya feletti hidat, így az M0-ról Budapest felé haladókat, és a Szeged felől az M1-es autópálya felé tartókat vasárnap estig elterelik. Mindkét irányban táblák jelzik a javasolt kerülőutat. Az M5-ös felé ma is torlódás várható. Akik az M0 autóúton érkeznek már az 51-es főúti csomópontnál vagy az 5-ös főútinál tudnak letérni majd a Haraszti és Grassalkovich úton, Soroksár felől érhetik el a fővárost. Az M5-ös felől érkezőknek a bevásárlóközpontok csomópontjáig kell továbbhaladni és ott kell visszafordulniuk.

Folytatják a burkolat felújítását az M0 autóút északi szektorán az M2-es autóút csomópontjában, ezért az M2-esen Vác felől jövők nem tudnak elkanyarodni az M3-as autópálya felé. Először a Megyeri híd felé kell elindulni, majd a dunakeszi csomópontban lehet megfordulni az M3-as autópálya irányába.

Az M0 autóút déli szakaszán a Nagytéténynél a 13-as km-nél lévő un. kifli-hidat javítják. Mindkét oldalon két szűkített sávon haladnak a járművek. A tehergépjárművek csak a külső sávot használhatják. Ma napközben mindkét oldalon karbantartási munkát végző lassan haladó munkagépeket is kerülgetni kell.

Az M1-es autópályán a tatabányai csomópont közelében a 61-64 km között, valamint komáromi csomópont után a 87-88 km között felújítanak egy-egy hidat. Hegyeshalom irányába a teherautók csak a belső sávban, a személyautók pedig a szembejövő oldal belső sávjában közlekedhetnek. Budapest irányába a külső és a leálló sáv járható.

A 11-es főúton Visegrádon a Kőkapunál eltörött egy víznyomócső, a félpályát lezárták, váltakozva halad a kocsisor.

Vácrátótnál félpályás lezárás mellett közműmunkát végeznek, a forgalomirányító lámpa sárgán villog, ezért fokozott figyelmet kérünk.

Pomázon a Pilisszentkeresztre vezető úton javítják a HÉV-átjárót, emiatt a fénysorompót kikapcsolták. A szerelvények sem közlekednek, így jelzőőrök nincsenek, de azért csak fokozott körültekintés után hajtsanak át a síneken.

A balatoni komp utolsó járata a hét két utolsó napján Szántódról 18.00 órakor, Tihanyból pedig 18.30 perckor indul, de hétfőtől már egy órával korábban befejezik a két part közötti ingázást.

(forrás: Magyar Közút)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!