Fehér Miklós szobra előtt tisztelegtek a magyar labdarúgók Lisszabonban

FMH - Válogatott labdarúgóink háromgólos vereséget szenvedtek a portugál fővárosban világbajnoki selejtezőn, ami biztossá tette, hogy nemzeti együttesünk nem lesz jelen a jövő nyári, dél-afrikai világbajnokságon.

Horog László


A labdarúgók az egyik legmodernebb arénában játszottak Portugáliában
Fotó: a szerző

Dzsuzsákék a világ egyik legszebb és legmodernebb arénájában, a 2004-es, Portugáliában rendezett Európa-bajnokságra átépített Luz Stadionban játszották utolsó előtti vb-selejtezőjüket a házigazdákkal. A vendéglátók Simao Sabrosa két, valamint a közelmúltban Braziliából honosított Liedson egy találatával 3:0-ra nyertek. A világhírű aréna bejáratánál megtalálható a luzitán ikon, Eusebio egész alakos bronzszobra, valamint az öt esztendővel ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt magyar futballistáról, Fehér Miklósról készült alkotás. A mérkőzés előtti napon nemzeti együttesünk tagjai megkoszorúzták a Győrből elszármazott csatár mellszobrát. Labdarúgóink szerdán Koppenhágában, a már világbajnoki résztvevő dánokkal csatáznak, ezzel búcsúznak a világbajnoki selejtezőktől.

Képgaléria a lisszaboni látogatásról ide kattintva!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!