Értesítések az APEH-tól

Székesfehérvár - Október 31-éig postázza az APEH a folyó-számla kivonatokat és a pótlékértesítőket. Az elektronikus bevallókat nem értesítik.

Miskei Anita

A 2008 januárja és 2009 június 17-e közötti időszak adatait postázza az adóhatóság az adózóknak. A folyószámla értesítőket nem kapja meg mindenki. Nem értesítik azt az adózót, aki bevallása benyújtására elektronikusan kötelezett, vagy azt önkéntesen elektronikus formában adta le a hatóságnak. Azok sem kapnak tájékoztatást folyószámla egyenlegükről, akiknél 2008-ra nem állapítottak meg késedelmi pótlékot, ahogyan azok sem várhatnak értesítő levelet, akik folyószámláján egy adónemen sincs egyezer forintot meghaladó összegű túlfizetés vagy tartozás. Bár az elektronikus bevallókat nem értesítik, az adóhatóság lehetővé tette október elsejétől, hogy ezek az adózók is pontos képet kaphassanak pótlékkötelezettségükről. Aki nem érintett, úgy erről üzenetet kap, aki igen, annak azt november 16-áig rendeznie kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!