Lehet pályázni a civil alapra!

Székesfehérvár - A civil szervezetek működését, őszi-téli programok szervezését segíti a civil kapcsolatok bizottsága által most kiírt két pályázati lehetőség.

Házi Péter

Ötmillió forint a keretösszege a civil bizottság által pénteken kiírt civil alap pályázatnak, amelyen ötven és kétszázezer forint közötti összeget nyerhetnek az október 16-ig pályázó egyesületek, szervezetek. Mint Juhász László, a bizottság elnöke lapunknak elmondta, a civil alap egyesületek megerősödésére, együttműködésekre, valamint őszi-téli rendezvények szervezésére tud segítséget nyújtani. Kiírta a szakbizottság a működést segítő pályázatot is, amelyre nyolcmillió forint áll rendelkezésre, s amelyre október 9-ig lehet jelentkezni. A kifejezetten a működést segítő pályázaton legfeljebb félmillió forintot nyerhet egy-egy szervezet. A drogprevenciós alapban egymilló kétszázötvenezer forint szerepel, itt gyógykezelés támogatására, kereslet csökkentésének elősegítésére, a prevenció fejlesztésére és a drogprobléma megismertetésére lehet pályázni október 16-áig.
Több önkormányzati helyiség  civil szervezetek számára történő bérbeadására is javaslatot tett a bizottság, ezek esetében (egy kivételével) a 2010 december 31-ig történő használatbaadást támogatták.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!